Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με… αέρα πρωταθλητή “καθάρισαν” το ντέρμπι οι “ερυθρόλευκοι”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 23:47 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με… αέρα πρωταθλητή “καθάρισαν” το ντέρμπι οι “ερυθρόλευκοι”

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση του Παναθηναϊκού με 3-0, στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Superleague, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς το αήττητο πρωτάθλημα.

Μόλις 20 λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στον Παναθηναϊκό και επί της ουσίας να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση νίκη στο ντέρμπι του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” συνεχίζοντας την πορεία τους προς το αήττητο πρωτάθλημα.

Οι “πράσινοι” παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν εμφανίστηκαν χωρίς καθαρό μυαλό και δείχνοντας καταβεβλημένοι με αποτέλεσμα η ήττα να έρθει φυσιολογικά, με τον Καφού στις καθυστερήσεις του αγώνα να σημειώνει το τρίτο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Το ματς

Πριν καλά καλά οι δύο ομάδες ζεσταθούν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με το φοβερό σουτ του Γκιγιέρμε στο 5ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος χαφ υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Λοβέρα και σούταρε με δύναμη από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Διούδη για το 1-0. Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων επηρέασε όπως ήταν φυσιολογικό τον Παναθηναϊκό, παρ’ όλα αυτά ο Χατζηγιοβάνης στο 17′ έφυγε στον κενό χώρο και παρ’ ότι ο Σα τον πρόλαβε σε πρώτο χρόνο, ο νεαρός εξτρέμ έκανε τη “λόμπα” αφού πήρε το… ριμπάουντ, με τον Μπα να αποσοβεί την ισοφάριση πάνω στη γραμμή.

Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά και γρήγορα, με τον Ολυμπιακό όμως να επιλέγει να περιμένει τον Παναθηναϊκό παραχωρώντας του μέτρα στο γήπεδο και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 21′ οι “ερυθρόλευκοι” άλλαξαν πανέμορφα τη μπάλα πολλές φορές, με το τρίγωνο ανάμεσα σε Φορτούνη-Λοβέρα και Ομάρ να στέλνει την μπάλα στον Ελ Αραμπί που εκτέλεσε άμεσα στο πρώτο δοκάρι “υπογράφοντας” το 2-0.

Στο 37′ ο Χατζηθεοδωρίδης αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του κ.Σιδηρόπουλου, για σκληρό φάουλ πάνω στον Καμαρά, αλλά κατόπιν υπόδειξης του VAR η κόκκινη έγινε κίτρινη και ο Παναθηναϊκός συνέχισε με 10 παίκτες. Ο Ολυμπιακός πάντως συνέχισε να έχει την υπεροχή δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ, αλλά τα… χάλαγε στην τελική πάσα, ενώ και μία κεφαλιά από καλή θέση του ΕΛ Αραμπί πέρασε άουτ στο 45′, με αποτέλεσμα το 2-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο ματς παίρνοντας τον έλεγχο, αλλά αφενός δεν μπορούσε να τον μετουσιώσει σε ευκαιρίες και αφετέρου τα πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή έδιναν ευκαιρίες στον Ολυμπιακό για να απειλήσει. Ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά όμως με την ώρα, καθώς τόσο ο Γιώργος Δώνης όσο και Πέδρο Μαρτίνς απέσυραν πολλούς από τους βασικούς παίκτες και η ανομοιογένεια δεν βοήθησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Οι μεγαλύτερες φάσεις ήρθαν προς το τέλος του ματς, με τον Καμπετσή αρχικά στο 89′ να πιάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Σα, ενώ στο 90’+1′ ο Καφού πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, πριν ο Μασούρας χάσει μοναδική ευκαιρία για να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ ένα λεπτό αργότερα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος και στην κορυφή της Superleague, φτάνοντας τους 75 βαθμούς και στρέφεται πλέον στη ρεβάνς του ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη (24/6) με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε 4ος με 46.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Ομάρ (74’ Μασούρας), Μπα, Σεμέδο, Γκιγιέρμε (61’ Καφού), Καμαρά (86’ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (74’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (61’ Χασάν).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης (80’ Ζαγαρίτης), Ανουάρ (86’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (72’ Μπουζούκης), Δώνης, Ζαχίντ (46’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση