Καραλής: Ποινή – χάδι σε προπονητή για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Έλληνα πρωταθλητή!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 16:24 Καραλής: Ποινή – χάδι σε προπονητή για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Έλληνα πρωταθλητή!

Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε καταγγείλει τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα, για ρατσιστική συμπεριφορά.

Στα… μαλακά φαίνεται πως έπεσε ο Δημήτρης Κυτέας. Η Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος επέβαλε ποινή… χάδι στον προπονητή στίβου, για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ είχε καταγγείλει πως είχε γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του Δημήτρη Κυτέα για το χρώμα του δέρματός του, ενώ οι χαρακτηρισμοί του είχαν αποδέκτες και τους γονείς του αθλητή. Μάλιστα, όσα ισχυρίστηκε επιβεβαιώθηκαν από μαρτυρίες συναθλητών του.

Στις 29 Ιουλίου 2019, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ επέβαλλε στον Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδία για ένα έτος, με αναστολή, για τη συμπεριφορά του στον Εμμανουήλ Καραλή.

Σήμερα (25.06.2020), η ΕΦ.Ι.Π δέχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας τις πολλαπλές επιθέσεις, ρατσιστικού χαρακτήρα, στον Εμμανουήλ Καραλή, αλλά και τον ισχυρισμό του Κυτέα, ότι εκτιμά και σέβεται τον Έλληνα πρωταθλητή.

Η απόφαση της ποινής στέρησης φιλάθλου ιδιότητας για έναν χρόνο ήταν ομόφωνη, αλλά για τον ανασταλτικό της χαρακτήρα η απόφαση ήταν 3-2.

Δυο μέλη της Επιτροπής, διατύπωσαν την γνώμη ότι η συμπεριφορά του κ. Κυτέα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του φίλαθλου πνεύματος και των θεμελιωδών αρχών και κανόνων της αθλητικής ηθικής και δεοντολογίας. Τα δυο συγκεκριμένα μέλη θεωρούν την διατύπωση εκτίμησης και σεβασμού στο πρόσωπο του αθλητή ως προσχηματική και πως δεν επαρκεί για την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση