Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Είμαστε πια πρωταθλητές": Η Λίβερπουλ στην κορυφή μετά από 30 χρόνια - Τρελό πάρτι στους δρόμους - Το κλάμα του Κλοπ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 09:58 "Είμαστε πια πρωταθλητές": Η Λίβερπουλ στην κορυφή μετά από 30 χρόνια - Τρελό πάρτι στους δρόμους - Το κλάμα του Κλοπ (φωτο ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Μετά από 30 χρόνια η Λίβερπουλ στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Η νίκη της Τσέλσι με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής της Premier League, έστεψε τους "κόκκινους" πρωταθλητές Αγγλίας επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Έτσι η Λίβερπουλ έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που κερδίζει πρωτάθλημα επτά... στροφές πριν το φινάλε, ξεπερνώντας τις Γιουνάιτεντ (2000-2001) και Μάντσεστερ Σίτι (2017-2018), που το είχαν καταφέρει πέντε αγωνιστικές πριν τελειώσει η σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία την Πέμπτη είχε διαλύσει με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας στο "Άνφιλντ" περίμενε το σημερινό ντέρμπι. Ήθελε "γκέλα" της Σίτι στο "Στάμφορντ Μπριτζ", κάτι που συνέβη, καθώς οι "πολίτες" ηττήθηκαν από την Τσέλσι, που "καιγόταν" περισσότερο για το "τρίποντο".

Ο Πούλισιτς έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους στο πρώτο μέρος, αλλά με απευθείας φάουλ του Ντε Μπράιν το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε στην ισοφάριση στις αρχές του β΄ μέρους. Στο 78΄ ο Γουίλιαν "έγραψε" το 2-1 με πέναλτι, σε φάση που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Φερναντίνιο της Σίτι.

Αυτό ήταν. Με το σφύριγμα της λήξης στο Μερσεϊσάιντ ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για τον 19ο τίτλο της Λίβερπουλ (απέχει, πλέον, έναν πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή).

Η πιο δημοφιλής ομάδα της Αγγλίας στο εξωτερικό, έφτασε στην κορυφή με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να διανύουν μία εκπληκτική σεζόν στο πρωτάθλημα.

Ο Κλοπ έβαλε τα κλάματα

Ο προπονητής των "Ρεντς" είχε καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα ήδη στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Διηπειρωτικού. Τώρα κατέκτησε και τον διακαή πόθο που ήταν το πρωτάθλημα.

Το ξέσπασμά του μάλιστα και τα δάκρυα για την κατάκτηση του τίτλου, συνοδεύτηκαν και από συγκινητικά λόγια του Γερμανού προπονητή, που αφιέρωσε το πρωτάθλημα σε παίκτες που φόρεσαν την φανέλα, αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν έναν τίτλο, όπως ο Στίβεν Τζέραρντ.