ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πρώτοι και καλύτεροι! Πρωταθλητές με “περίπατο” στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 23:57 ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πρώτοι και καλύτεροι! Πρωταθλητές με “περίπατο” στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες

Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2019-20 ο Ολυμπιακός, μετά και τη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο οι Πειραιώτες, με επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Ένωση για πάνω από μια ώρα αγώνα. Σκόραρε ξανά ο Ελ Αραμπί. Καμαρά και Αραούχο τα άλλα δύο γκολ στο ματς.

Ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα κόντρα στην ΑΕΚ για 60 λεπτά αγώνα και επικράτησε… μόνο με 2-1 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, για να “σφραγίσει” και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημά του, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε των play off της Superleague.

Εκμεταλλευόμενος και τις απουσίες της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο με σωρεία ευκαιριών, δοκάρια και δύο γκολ από Ελ Αραμπί και Καμαρά. “Ανέβηκε” στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση και μείωσε με τον Αραούχο, αλλά δεν κατάφερε να “απειλήσει” για την ισοφάριση.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με την ΑΕΚ να “ψάχνεται” με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, κατάφερε να την “κλείσει” από νωρίς στα καρέ της για να αρχίσει το… σφυροκόπημα. Μόλις στο 5′ ο Φορτούνης έβγαλε δύο συμπαίκτες του απέναντι από τον Τσιντώντα, αλλά ο Μασούρας έκανε κακή πάσα στον Ελ Αραμπί, που βρισκόταν προ κενής εστίας.

Ο Μαροκινός έχασε μεγάλη ευκαιρία όμως και στο 13′, όταν η κεφαλιά του μετά από “κομπίνα” στο κόρνερ, “έγλειψε” το κάθετο δοκάρι της Ένωσης. Την ίδια κατάληξη είχε και το τρομερό σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή στο 19′, το οποίο “τράνταξε” όμως το οριζόντιο δοκάρι πριν “χτυπήσει” οριακά έξω από τη γραμμή της εστίας του Τσιντώντα.

Η “πίεση” των Πειραιωτών συνεχίστηκε, με τον Μασούρα να κάνει κακό τελείωμα στο 28′ μέσα στην περιοχή, όπως και ο Ελ Αραμπί στο 33′ σε κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας της ΑΕΚ. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού πάντως άνοιξε τελικά το σκορ στο 38′, όταν από σέντρα του Έλληνα εξτρέμ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό σουτ, που “κρέμασε” τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Ο Καρέρα είχε ήδη προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αλλάζοντας σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα (ο Οικονόμου πέρασε ως αλλαγή μόλις στο 30′), αλλά στο 45′ το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά, με τον Καμαρά να κάνει με άψογο πλασέ το 2-0, μετά από κλέψιμο του Μπουχαλάκη στο κέντρο και ωραίο γύρισμα του Φορτούνη από δεξιά.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι πιο “απειλητικός” στα πρώτα λεπτά. Ο Ελ Αραμπί έστειλε μάλιστα ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο 48′, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Οι Πειραιώτες δημιούργησαν φάσεις και με Μασούρα, Φορτούνη, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πέτυχε τελικά γκολ, στην πρώτη της φάση ουσιαστικά στο ματς. Μετά από φάση διαρκείας και δύο κόρνερ, στο 66′ ο Αραούχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ από κοντά, μειώνοντας σε 2-1.

Το γκολ έβαλε “φωτιά” στο ντέρμπι και η ΑΕΚ “πίεσε” στη συνέχεια για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να “απειλήσει” ουσιαστικά την εστία του Σα, με τον Ολυμπιακό να “αντέχει” στο υπόλοιπο του αγώνα και να “κρατάει” σχετικά εύκολα τη νίκη.

Το τελικό 2-1 χάρισε έτσι στους Πειραιώτες και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου στη Superleague της σεζόν 2019-2020, με την Ένωση να συνεχίζει τη “μάχη” κόντρα στον ΠΑΟΚ για την έξοδο στο Champions League, όντας όμως πια στο -3 στη βαθμολογία των play off.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Αραούχο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2′ Λοβέρα), Μασούρας (77′ Καφού), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση