Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταιγιστικές εξελίξεις για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού στην Θεσσαλονίκη: 5 ταυτοποιήσεις, 1 σύλληψη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 10:09 Καταιγιστικές εξελίξεις για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού στην Θεσσαλονίκη: 5 ταυτοποιήσεις, 1 σύλληψη

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην ταυτοποίηση 5 ατόμων για τον θάνατο του Τόσκο Μποζατζίσκι, ενώ συνελήφθη και η 26χρονη οδηγός του οχήματος.

Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι το θέμα με τον θάνατο του Τόσκο Μποζατζίσκι στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Μεγάλου Μουσικής, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Ο 28χρονος, μαζί με άλλους οπαδούς της Μπότεφ Πλόβντιβ είχαν φτάσει στην πόλη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, καθώς διατηρούν δεσμού φιλίας με τους «κίτρινους». Πριν το παιχνίδι, όλοι μαζί βρισκόταν σε καφετέρια επί της οδού Μαρίας Κάλλας όταν και δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους...

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων και στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Τόσκο Μποζατζίσκι έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

Αρχικά είχαν συλληφθεί ένας 24χρονος και ένας 26χρονος, Ο ένας από τους δύο είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια αλλά με διάταξη της ίδιας αποφυλακίστηκε τρεις μήνες αργότερα με περιοριστικούς όρους, ενώ ο άλλος είχε αφεθεί εξαρχής ελεύθερος υπό όρους.

Επίσης είχε συλληφθεί και η οδηγός του ΙΧ, μία κοπέλα 26 ετών, η οποία δήλωσε πως όταν είδε τον καυγά επιχείρησε να διαφύγει και τότε έγινε το μοιραίο. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, ενώ ο εισαγγελέας είχε διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Τροχαία.

Ταυτοποίηση και σύλληψη

Σχεδόν 7 μήνες μετά, η ΕΛ.ΑΣ αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν, προχώρησε στην ταυτοποίηση 5 ετόμων ηλικίας 24 έως και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, χτες το μεσημέρι συνελήφθη η 26χρονη οδηγός που «πάτησε» τον 28χρονο οπαδό δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης που εξεδόθη από την Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής έπειτα από καθοδήγηση και πληροφορίες που τους παρείχαν ο 48χρονος και η 26χρονη και περίμεναν προκειμένου να εκδηλώσουν την επίθεση.

Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο παρασύρθηκε ο αλλοδαπός, το είχε εκμισθώσει ο 48χρονος άντρας από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων».

πηγή: gazzetta.gr