Roland Garros: Γεμάτο θεατές το 60% των κερκίδων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 18:58 Roland Garros: Γεμάτο θεατές το 60% των κερκίδων ΦΩΤΟ Reuters

Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι έχει αρχίσει να γίνεται παρελθόν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με τα πάντα να επιστρέφουν στην κανονικότητα, γεγονός που επηρεάζει και το τένις, αφού το φημισμένο τουρνουά Roland Garros αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά και μάλιστα με θεατές στις κερκίδες.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Μπερνάρ Γκιουντιτσέλι, στόχος είναι να καλυφθεί το 60% της χωρητικότητας των γηπέδων. Στα κεντρικά κορτ θα μπορούν να κάθονται μαζί έως τέσσερα άτομα και στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρχει ένα κενό κάθισμα, ενώ στα μικρότερα γήπεδα θα υπάρχει αναλογία «1 προς 1». Όπως εξήγησε ο Γκιουντιτσέλι, αυτό σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις του Roland Garros θα μπορούν να υποδέχονται περί τους 20.000 θεατές σε καθημερινή βάση, τις πρώτες ημέρες των αγώνων, ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν παρουσία περίπου 10.000 θεατών. 

Τα εισιτήρια αναμένεται να τεθούν προς πώληση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αν στη συνέχεια υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης με την πανδημία και αποφασιστεί από την γαλλική κυβέρνηση η μείωση του αριθμού των θεατών, τότε οι διοργανωτές θα πραγματοποιήσουν κλήρωση μεταξύ όσων θα έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους.

Το Roland Garros, δεύτερο χρονικά τουρνουά στη σειρά των γκραν σλαμ, επρόκειτο να διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και επαναπρογραμματίστηκε για το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου-11 Οκτωβρίου. Λίγο νωρίτερα (31/8-13/9) θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη το US Open, χωρίς την παρουσία θεατών, ενώ το τουρνουά Γουίμπλεντον στο Λονδίνο ματαιώθηκε οριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση