Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ζωντανή» για τη 2η θέση η ΑΕΚ, νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 22:51 «Ζωντανή» για τη 2η θέση η ΑΕΚ, νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και περιμένει το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου θα κριθεί η 2η θέση.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν ιδανικό για την Ένωση, αφού στο 8' από τη σέντρα του Μάνταλου ο Τσιγκρίνσκι αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Με βάση όσα είχαμε δει σε προηγούμενα ματς, αυτό ήταν ό,τι έπρεπε για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ώστε να διαχειριστεί όπως ήθελε το ματς, αλλά οι πράσινοι αντέδρασαν σωστά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βγήκε μπροστά, πίεσε για την γρήγορη ισοφάριση και τα κατάφερε, αφού στο 16' ο Κουρμπέλης, με κεφαλιά κι αυτός μετά τη σέντρα του Μπουζούκη, έγραψε το 1-1.

Το ντέρμπι ήταν ωραίο, αφού είχε καλό ρυθμό και δύο ομάδες που έπαιζαν για τη νίκη, με τους κιτρινόμαυρους να πρεσάρουν από ψηλά τον Παναθηναϊκό, επιδιώκοντας να τον οδηγήσει σε λάθος. Ακριβώς όπως έγινε, δηλαδή, στο 53', όταν ο Ολιβέιρα έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο και πλάσαρε σωστά τον Διούδη, βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ (1-2).

Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το οποίο πάντως δεν ήταν τόσο καλό όσο το πρώτο. Με την κούραση να κάνει την εμφάνιση της σιγά-σιγά και με την Ένωση να οπισθοχωρεί σταδιακά για να κρατήσει το αποτέλεσμα, ο ρυθμός του παιχνιδιού χάθηκε και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάποια αξιόλογη φάση.

Όχι ότι αυτό ενόχλησε έστω λίγο τους κιτρινόμαυρους, πάντως, αφού πέτυχαν αυτό που ήθελαν, έβαλαν τρίτο γκολ στο 93' με το πέναλτι του Βέρντε (1-3) μετά την αγκωνιά του Κουρμπέλη στον Αραούχο, πήραν τους τρεις βαθμούς και περιμένουν το ματς της επόμενης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, όπου θα κριθεί ποια ομάδα θα πάρει τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης (84' Μπεκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Μπουζούκης (88' Κολοβός), Καμπετσής (46' Περέα), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (91' Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (90' Βέρντε), Λιβάια (81' Οικονόμου), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

πηγή: newsbeast.gr