“Βόμβα”! Δικαιώθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στο CAS και παίζει κανονικά στο Champions League

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 11:59 “Βόμβα”! Δικαιώθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στο CAS και παίζει κανονικά στο Champions League

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δικαίωσε την Μάντσεστερ Σίτι ακυρώνοντας την τιμωρία του διετή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα οι “πολίτες” να συμμετάσχουν κανονικά στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει αναφορικά με την επερχόμενη δικαίωση της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS αποδείχθηκαν αληθινά. Ο διετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -που είχε επιβληθεί στους “πολίτες”- άρθηκε και πλέον αναμένεται να βρίσκονται κανονικά στους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν.

Το CAS αποφάσισε πως τα αποδεικτικά στοιχεία, που παρουσίασε η Σίτι, για όλες τις κατηγορίες, από το Financial Fair Play μέχρι και την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, με “πλάγιο” τρόπο από τους Άραβες ιδιοκτήτες, ήταν πειστικά ώστε ν’α ακυρωθεί η τιμωρία του διετή ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναγράφεται μάλιστα χαρακτηριστικά: “ενδεχομένως ορισμένες κατηγορίες ν’ αφορούν στοιχεία προ 5ετίας, συνεπώς δεν μπορούν να ληφθούν τώρα υπόψιν για να επέλθει νέα έρευνα και τιμωρία”.

Παράλληλα, τα 30 εκατομμύρια ευρώ που είχαν επιβληθεί ως πρόστιμο έγινα 10 εκατομμύρια κι έτσι η Σίτι σίγουρα στο επόμενο Champions League, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τα αστέρια της ομάδας να παραμένουν τελικά στο Μάντσεστερ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση