Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντετοκούνμπο: Το… χάλι στην προπόνηση και η επιλογή της “ισότητας”! (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 13:13 Αντετοκούνμπο: Το… χάλι στην προπόνηση και η επιλογή της “ισότητας”! (video)

Η λέξη «ισότητα» θα ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της φανέλας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ο “Greek freak” αναφέρθηκε σε αυτή την επιλογή, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει την ατάκα του για το.. μικρό του σπίτι στην Ελλάδα, την πρώτη του προπόνηση στο Ορλάντο, αλλά και την πιθανότητα να βγει κάποια στιγμή θετικός στον κορονοίό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέθηκε στην διάθεση των δημοσιογράφων των Μιλκγουόκι Μπακς και μεταξύ άλλων, απάντησε για την επιλογή του να γραφτεί η λέξη “ισότητα” στη φανέλα του, στο restart του NBA.

Ο “Greek freak” ρωτήθηκε δύο φορές για τον λόγο που επέλεξε το συγκεκριμένο μήνυμα. “Αυτό αποφασίσαμε ως ομάδα, οι περισσότεροι παίκτες θα έχουμε αυτό το μήνυμα στην φανέλα μας”. Όταν πάντως ρωτήθηκε για ποιον λόγο επέλεξε ο ίδιος το συγκεκριμένο μήνυμα, δεν θέλησε να πει περισσότερο: “Θα ήθελα να κρατήσω για τον εαυτό μου τον λόγο για τον οποίο επέλεξα να γράψω ‘ισότητα’ στην φανέλα μου” τόνισε.

Θυμίζουμε ότι ο Αντετοκούνμπο έσπευσε να ενισχύσει τις πορείες που έγιναν για τη φυλετική ανισότητα, αμέσως μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Όσο για την ατάκα του, ότι το σπίτι του στην Ελλάδα ήταν μικρότερο, το οποίο είπε με αφορμή παράπονα παικτών για τα δωμάτιά τους στην «Disney World» του Orlando, διευκρίνισε: «Το είπα για πλάκα, αλλά ήταν η αλήθεια. Είμαι σε μια κατάσταση που είμαι πολύ ευλογημένος, οπότε δεν μπορώ να παραπονιέμαι. Στη ζωή πάντα θα υπάρχει κάτι για να παραπονιέσαι, όπου και να είσαι, αλλά προσπαθώ να μην εστιάζω σε αυτό. Όπως είπα, το διαμέρισμά μου στην Ελλάδα, όπου ζούσα με τα τέσσερα αδέρφια μου, ήταν πολύ πιο μικρό από αυτό που έχω στο ξενοδοχείο τώρα. Προσπαθώ να απολαύσω τη στιγμή, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Μακάρι αυτή η πανδημία να μην γινόταν ποτέ. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είμαστε μέρος της ιστορίας, είμαστε εδώ. Πρέπει να απολαύσουμε κάθε στιγμή, να απολαύσουμε το μπάσκετ. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω. Δεν υπάρχει κάτι για να παραπονιέμαι».

Για το αν είναι νευρικός, όταν περιμένει τα αποτελέσματα ενός τεστ κορονοϊού, ανέφερε χαμογελώντας:«Αν βγει θετικό, τότε βγήκε. Έτσι είναι η ζωή. Κάνω ό,τι πρέπει, πλένω τα χέρια μου, φοράω τη μάσκα μου. Είμαστε σε ένα μέρος που είμαστε πολύ ασφαλείς. Δεν είμαι ποτέ νευρικός, ενώ περιμένω τα αποτελέσματα. Κάνω το τεστ και θα δούμε τι θα συμβεί».

Για το τι κάνει στην «φούσκα» και πως περνά το χρόνο του, δήλωσε: «Μένω στο δωμάτιο, κάνω θεραπείες. Περπατάω λίγο με τον αδερφό μου. Έχουμε προπονηθεί τρεις φορές. Ίσως πάμε στο lounge των παικτών κάποια στιγμή. Βλέπουμε ταινίες».

Ο “Greek freak” έδειξε για μια ακόμα φορά πως έχει χιούμορ, μιλώντας για την πρώτη του προπόνηση με τα “Ελάφια στο Ορλάντο: ““Ήμουν χάλια! Το σώμα μου δεν με «άκουσε» σε αρκετές περιπτώσεις. Προφανώς θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να βρούμε την φόρμα μας. Θα βρω τον ρυθμό μου. Θα γίνομαι καλύτερος μέρα με την μέρα. Ξέρω ότι θα είμαι έτοιμος όταν πρέπει”

Τέλος, για το ότι άλλοι παίκτες φορούν ακουστικά ή ακούν μουσική ή είναι πολλοί μαζί, ενώ εκείνος δεν θέλει κανέναν περισπασμό, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Δεν μου αρέσει να είμαι μαζί με άλλους παίκτες, γιατί νιώθω άβολα. Στο τέλος, πρέπει να παίξεις. Δεν προσπαθώ να μην είμαι ο εαυτός μου. Ποτέ δεν φοράω ακουστικά, ποτέ δεν ακούω μουσική πριν από τα παιχνίδια ή πριν την προπόνηση, γιατί φέρνει πολλά συναισθήματα και το μπάσκετ δεν πρέπει να έχει συναισθήματα. Είχα έναν προπονητή στην Εθνική Ομάδα όταν ήμουν 17 και μού είχε πει πως “όταν είσαι σε ένα μέρος με πολλούς παίκτες, να είσαι ο εαυτός σου, να τους κοιτάς στα μάτια, να λες γεια, να τους γνέφεις”. Θα είμαι εδώ τρεις μήνες, ο στόχος μου είναι να είμαι καλύτερος παίκτης και άνθρωπος, προσπαθώ να διαβάζω περισσότερα βιβλία. Αυτή η ευκαιρία είναι για όλους, να γίνουν καλύτεροι. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις εδώ».

πηγή: newsit.gr