Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – Παναθηναϊκός: Διπλό γοήτρου για το Τριφύλλι!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 21:26 Άρης – Παναθηναϊκός: Διπλό γοήτρου για το Τριφύλλι!

Σε ένα “ανοιχτό” ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 8η αγωνιστική των play off της Superleague.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και “κυριάρχησε” στο δεύτερο μέρος, με τον Κολοβό να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με άψογη κεφαλιά.

Ο Φετφατζίδης έχασε πέναλτι για τους “κίτρινους” στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ρόουζ αποβλήθηκε στο τέλος, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς άγχος και το παιχνίδι ήταν… πάνω κάτω από την αρχή, αλλά χωρίς σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, πλην ενός άστοχο σουτ του Καμπετσή από καλή θέση μόλις στο 8′.

Ο Άρης επίσης σκόραρε με τον Δεληζήση στο 13′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Καμπετσής αστόχησε και στο 22′ απέναντι από τον Κουέστα, για να έρθει η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 39′.

Ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι, αλλά ο νεαρός Ξενόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Φετφατζίδη και διατήρησε το 0-0 στο ματς. Στο 43′ ο Ζαγαρίτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με σουτ άουτ από πολύ κοντά μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει δεύτερο πέναλτι στον Άρη αμέσως μετά.

Ο Ρόουζ δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά προ του Ξενόπουλου, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα, με τον διαιτητή να δείχνει…. αψυχολόγητα τη βούλα, για να τον γλιτώσει τελικά το VAR και το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο “πιεστικός” και έψαξε το γκολ της νίκης. Ανουάρ (48′) και Χατζηγιοβάνης (53′) έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, ενώ ο Κολοβός στο 62′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ.

Ο Άρης “απάντησε” με τον Μαρτίνες να μην μπορεί να νικήσει τον Ξενόπουλο στο 65′, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη καλές φάσεις για τους “πράσινους”, με τον Κουρμπέλη και τον Κολοβέτσιο να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στην εστία με κεφαλιά, παρότι ανενόχλητοι σε θέση βολής.

Ό,τι δεν κατάφεραν όμως οι δυο τους, το έκανε τελικά ο Κολοβός στο 75′, αφού με δική του κεφαλιά οι “πράσινοι” άνοιξαν τελικά το σκορ και έκαναν το 1-0 στο ματς.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και μετά το γκολ, αλλά παρότι ο Άρης έμεινε και με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Ρόουζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 85′, δεν βρήκαν τελικά και ένα δεύτερο γκολ, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε έτσι μία νίκη γοήτρου, μόλις τη δεύτερη στα play off της Superleague, τα οποία και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή, με τους “πράσινους” να μένουν στην 4η θέση και τον Άρη στην 5η.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Παναθηναϊκός

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης (78’ Διαμαντόπουλος), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Μαρτίνες (72’ Σόουζα), Μαντσίνι.

Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (84’ Θεοχάρης), Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (59’ Σερπέζης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (83’ Μπεκ), Αθανασακόπουλος (59’ Κολοβός), Καμπετσής (60’ Μακέντα).

πηγή: newsit.gr