Ολυμπιακός – ΑΕΚ: “Ερυθρόλευκη” φιέστα τίτλου με τριάρα και… πάρτι έξω από το γήπεδο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 22:33 Ολυμπιακός – ΑΕΚ: “Ερυθρόλευκη” φιέστα τίτλου με τριάρα και… πάρτι έξω από το γήπεδο Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση της ΑΕΚ με 3-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, για την τελευταία αγωνιστική των Play Οff της Superleague και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, το οποίος κατέκτησε μετά από δύο χρόνια μακριά από την κορυφή. 

Τη νίκη που ήθελε για να κλείσει ιδανικά τη σεζόν πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ, αφού επικράτησε με 3-0 στο “Καραϊσκάκης” σε ένα ματς που “τέλειωσε” από νωρίς, αφού Βαλμπουενά (11′) και Ραντζέλοβιτς (27′) έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, σε ένα εκρηκτικό πρώτο μισάωρο.

Οι προσπάθειες της Ένωση για κάτι καλό δεν καρποφόρησαν στο δεύτερο μέρος, με τον Καμαρά να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 74′ και τα πανηγύρισα που είχαν ήδη ξεκινήσει εκτός του γηπέδου, από εκατοντάδες οπαδούς των Πειραιωτών που είχαν συγκεντρωθεί να γιορτάσουν το 45ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία της ομάδας, εντάθηκαν ακόμα περισσότερο, με τις δύο ομάδες να δίνουν πλέον ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Φουριόζος και με διάθεση να καθαρίσει νωρίς το ματς μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται μόλις στο 25 δευτερόλεπτα, αφού μετά από λάθος του Τσιτώντα, ο Ραντζέλοβιτς έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος αστόχησε από μία θέση δεν το συνηθίζει.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν, με τον Ελ Αραμπί να χάνει στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιτώντα στο 2ο λεπτό και τον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικός βρίσκοντας τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 11ο λεπτό, όταν ο Καμαρά γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης έκανε κεφαλιά πάσα στον Βαλμπουενά, που με μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ. 

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, την ώρα που η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν κάκιστη προκαλώντας εκνευρισμό στον Μάσιμο Καρέρα. Στο 27′ ο Ραντζέλοβιτς κυνήγησε την 50άρα μπαλιά του Φορτούνη, “άδειασε” με φοβερό τρόπο τον Μπακάκη στην κίνηση, και στη συνέχεια εκτέλεσε με το εξωτερικό τον Τσιτώντα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των “ερυθρόλευκων”.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα, με την ΑΕΚ να παίρνει την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να καταφέρνει να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες. Η καλή στιγμή για την Ένωση ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Βέρντε κατάφερε να περάσει από τον Σισέ και να μπει στην περιοχή από δεξιά, αλλά ο Σα βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ιταλό κρατώντας το 2-0, με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εξαιρετικά νωθρός, με την ΑΕΚ να παίρνει από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων απειλώντας σε δύο περιπτώσει με τον Μάνταλο, αλλά στο 54′ ο αρχηγός της Ένωσης ήταν άστοχος από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, ενώ το δυνατό διαγώνιο σουτ που επιχείρησε στο 59′ απέκρουσε με υπερένταση ο Σα. 

Ο ρυθμός στο τελευταίο μισάωρο έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να δίνει χώρο στην ΑΕΚ, η οποία όμως δεν βρήκε τρόπο να τον εκμεταλλευτεί και έτσι σε ένα τραγικό λάθος του Οικονόμου, ο Βαλμπουενά έκλεψε τη μπάλα και μετά από μία μικρή… περιπέτεια, αυτή κατέληξε στον Καμαρά που διαμόρφωσε το τελικό 3-0. 

Οι δύο ομάδες πλέον ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου νη ΑΕκ θα προσπαθήσει να κλείσει με επιτυχημένο τρόπο τη σεζόν, κατακτώντας έναν τίλτο, και ο Ολυμπιακό θα επιχειρήσει να κατακτήσει το εγχώριο ντάμπλ, πριν στραφεί στη ρεβάνς με τη Γουλβς για το Europa League.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα (74′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά (74′ Τοροσίδης), Φορτούνης (89′ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (62′ Μπουχαλάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι, Βέρντε (61′ Λιβάγια), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτσζοβιτς), Αλμπάνης (46′ Κρίστιτσιτς), Αραούχο (61′ Ολιβέιρα)

Πηγή: Newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση