Ο τερματοφύλακας που χτυπήθηκε από κεραυνό όχι μόνο έζησε, αλλά επέστρεψε στο γήπεδο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 09:43 Ο τερματοφύλακας που χτυπήθηκε από κεραυνό όχι μόνο έζησε, αλλά επέστρεψε στο γήπεδο

Η είδηση πως ο 16χρονος της Ζνάμια Τρούντα, Ιβάν Ζαμπορόφσκι (Ivan Zaborovsky), χτυπήθηκε από κεραυνό στην προπόνηση της ομάδας του, έκανε τον γύρο του κόσμου. Η αγωνία για τη ζωή του χτύπησε... κόκκινο, καθώς όταν διακομιζόταν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα επιβιώσει.

Το ατυχές συμβάν είχε διαδραματιστεί στις 4 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας του στη Ρωσία, με τον νεαρό να πέφτει στο έδαφος αναίσθητος. Ο προπονητής του, Αντόν Μπασόφ, είχε τρέξει στον νεαρό παίκτη του και όταν τον γύρισε ανάσκελα, είδε το μπροστινό μέρος της φανέλας του καμένο...

Ο Μπάσοφ του είχε παράσχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες και ο Ζαμπορόφσκι διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες αργότερα, ο 16χρονος γκολκίπερ όχι μόνο κατάφερε να βγει δυνατός από αυτήν του την περιπέτεια, αλλά επέστρεψε υγιέστατος στο γήπεδο. Το μόνο πράγμα που του θυμίζει αυτό που πέρασε είναι ένα έγκαυμα στο στήθος του, εκεί που φορούσε μια αλυσίδα.

«Ήταν δύσκολο να αναπνέω, αλλά... », είπε ο Ζαμπορόφσκι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι δεν θυμάται τίποτα από την ημέρα του συμβάντος: «Γίνεται όλο και καλύτερο τώρα. Τα πράγματα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό».

Την Τρίτη (21/07), ο έφηβος πορτιέρε υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα του συλλόγου του, η οποία παίζει στη Γ' κατηγορία της Ρωσίας, κάτι που είχε προγραμματιστεί πριν από την άτυχη στιγμή.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ФК «Знамя Труда» (@fcztofficial) on

 

Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό στο Instagram της Ζνάμια Τρούντα.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση