“Μυθική” Γιουβέντους! “Σφράγισε” τον 9ο σερί τίτλο στη Serie A

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 08:59 “Μυθική” Γιουβέντους! “Σφράγισε” τον 9ο σερί τίτλο στη Serie A

Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία, καθώς με τη νίκη με 2-0 επί της Σαμπντόρια για την 36η αγωνιστική της Serie A, εξασφάλισε τον τίτλο της πρωταθλήτρια Ιταλίας, παραμένοντας στο θρόνοι της για 9η σερί σεζόν. 

Ο ορισμός της… δυναστείας είναι αυτό που έχει καταφέρει η Γιουβέντους στην Ιταλία, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά τον 9ο σερί τίτλο της. Η “βέκια σινιόρα” δυσκολεύτηκε για 45 λεπτά κόντρα στη Σαμπντόρια, αλλά στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ διώχνοντας το όποιος άγχος από τα πόδια των παικτών των γηπεδούχων.

Ένα γκολ ακόμα από τον Μπερναντέσκι στο 67′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Ρονάλντο στο 90′ αστόχησε από την βούλα του πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, αλλά κυρίως να πιάσει τον Τσίρο Ιμόμπιλε στην κορυφή των σκόρερ της Serie A και της Ευρώπης γενικότερα, αφού ο Ιταλός έχει 34 τέρματα και ο Πορτογάλος έμεινε στα 33. 

Μελανό σημείο της αναμέτρησης η αποχώρηση του Ντιμπάλα στο 40′ (τον αντικατέστησε ο Ιγκουαίν) καθώς ο Αργεντινό μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην δεξιά γάμπα και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αύριο από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση