Άρης: Παρουσιάστηκε το σχέδιο πολυμετοχικότητας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 17:15 Άρης: Παρουσιάστηκε το σχέδιο πολυμετοχικότητας

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με βασικό θέμα της εξελίξεις στην ΚΑΕ.

Ο κ. Αρβανίτης παρουσίασε το σχέδιο της πολυμετοχικότητας, ορίζοντας την τιμή μετοχής στα πέντε ευρώ και ως ελάχιστος αριθμός αγοράς των μετοχών τις 10.

“Έχουμε μιλήσει με κάποιους Αρειανούς παράγοντες, που πάντα στήριζαν. Πέρσι είχαν βάλει οι συγκεκριμένοι περίπου 200.000 ευρώ, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα χρήματα πέρα από αυτούς τους ανθρώπους. Στοχεύουμε για το ίδιο ποσό, ίσως και για λίγο παραπάνω. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, τις έχουμε εξηγήσει, γι’ αυτό μέσα σε όλες τις δράσεις, υπάρχει και η πολυμετοχικότητα.

Έχουμε στο μυαλό μας να ανακοινώσουμε τα εισιτήρια διαρκείας. Μίλησα με το υπουργείο για το αν θα ξεκινήσουμε με ή χωρίς κόσμο, αλλά ότι και να πούμε σήμερα μπορεί αύριο να αλλάξει. Τα διαρκείας θα τα ανακοινώσουμε έστω και με τη μορφή στήριξης της ομάδας, μπορεί να το συνδέσουμε και με το ARIS TV. Αυτό που λέμε, ειδικά για τα διαρκείας, είναι βασικό έσοδο των ομάδων. Το να ζητά μια διοίκηση από τον κόσμο διαρκείας είναι φυσιολογικό, γιατί υπάρχει ένα προϊόν”, τόνισε αρχικά ο Αρβανίτης.

Για το σχέδιο της πολυμετοχικότητας ανέφερε: “Φανταζόμαστε πολλούς μετόχους. Να έχουν συμμετοχή στα κοινά της ομάδας. Να έχουν την δική τους κερκίδα. Να είμαστε ενωμένοι. Έτσι το φανταζόμαστε. Με ειλικρίνεια. Σχετικά με τις μετοχές, έχουν αξία 5 ευρώ η μία. Ελάχιστη ποσότητα μετοχών είναι οι 10 μετοχές. Δηλαδή 50 ευρώ. Οποιος δώσει αυτό το ποσό, παίρνει έκπτωση 5% στην μπουτίκ.

Στα 100 ευρώ, έχει 10% στη μπουτίκ και 10% στα διαρκείας. Στις 30 μετοχές 15% στη μπουτίκ και 15% στα διαρκείας. Από την αγορά 50 μετοχών και πάνω αρχίζει το πρόγραμμα επιβράβευσης των μετόχων που θα εμπλουτίζεται. 15% στην μπουτίκ, 15% στα διαρκείας και συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης, σε συνεργασία με διάφορες εταιρίες.

Στις 100 μετοχές παραμένει το 15% στη μπουτίκ, ανεβαίνει στο 20% στα διαρκείας και συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης. Στις 200 μετοχές, άρα 100 ευρώ, 20% στην μπουτίκ και 25% στο διαρκείας με το πρόγραμμα επιβράβευσης. Στις 400 μετοχές 25% στην μπουτίκ και 30% στο διαρκείας, συν το πρόγραμμα επιβράβευσης. Αν φτάσουμε στις 1000 μετοχές, 35% στην μπουτίκ και 50% για το διαρκείας, με το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Θεωρούμε ότι είναι win-win. Βοηθάμε την ομάδα και παράλληλα βγαίνουμε κερδισμένοι μέσω των προνομίων και των χορηγών της ΚΑΕ.”

Για το πρότζεκτ του ARIS TV είπε: “Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά να γίνει σωστά. Αν δεν συμβεί έχουμε ήδη προχωρήσει επαφές για τη δημιουργία του ARIS TV, έχουμε οργανώσει και έχουμε σχεδόν φτιάξει, αλλά εξαρτάται από το πώς θα πάει η κεντρική διαχείριση. Ελπίζουμε σε πολλά έσοδα. Σίγουρα, αν μιλήσουμε για κάποια ποσά, ίσως θα είναι διπλάσιο ποσό από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο”.

Για το BAN που έχει επιβληθεί στους κίτρινους: “Υπάρχει καλή ψυχολογία και σε μας και στη FIBA γιατί ξέρουν ότι το έχουμε ξανακάνει. Εντός της βδομάδας θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη με τη FIBA για να δούμε πώς μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση, μιλάμε και με την ΕΟΚ. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι μαγαζάκι μανατζαραίων και δικηγόρων και θα αφήσουν τον Άρη να κάνει διακανονισμούς και να πληρώνει. Για να πάρεις χρήματα, πρέπει να τον αφήσεις να δουλεύει και να παράγει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πιστωτές. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει κάποια πράγματα και να μη λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα και σταθμά”.

Για την ανανέωση της παραχώρησης του “Παλέ” στον Άρη για άλλα 49 χρόνια: “Είναι η τελευταία εξέλιξη σχετικά με το γήπεδο. Έχουν παραλάβει στο υπουργείο τη θετική εισήγηση του ΕΑΚ, το έχουν δώσει κατά προτεραιότητα σε νομικούς συμβούλους, ώστε να γίνει το συμφωνητικό και να προχωρήσει η παραχώρηση του Αλεξανδρείου. Αυτό συμπεριλαμβάνεται μέσα στις δράσεις που είχαμε πει ότι θα κάνουμε και είναι κάτι που θα βοηθήσει και τον ΑΣ και την ΚΑΕ. Την Παρασκευή υπάρχει ένα ραντεβού με εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, για να δούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε”.

Για τον σχεδιασμό της ομάδας: “Πέρσι και πρόπερσι οι ομάδες ήταν ακριβές. Φέτος είπαμε ότι θα πάμε με αυτά που μπορούμε. Πρέπει να πληρώνουμε αυτούς που παίζουν και κάποια από τα προηγούμενα. Θα στηριχθούμε σε χαμηλό μπάτζετ, θα ποντάρουμε σε πρόσωπα και χαρακτήρες. Ξέρουμε να φτιάχνουμε ομάδες με λίγα χρήματα. Στο μπάσκετ παίζει ρόλο για τη χημεία. Ο Πρίφτης τα έλεγε και τον λοιδορούσαν κάποιοι. Η ομάδα που θα κάνουμε θα είναι ανταγωνιστική. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα κινδυνεύσει”.


Πηγή: Newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση