Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι κανονισμοί από την UEFA: Τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν σε Champions και Europa League

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 10:39 Νέοι κανονισμοί από την UEFA: Τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν σε Champions και Europa League ΦΩΤΟ Reuters

Η UEFA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μία σειρά από νέους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν σε Champions και Europa League, εξαιτίας του κορονοϊού που συνεχίζει να “πλήττει” την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe, η UEFA θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για όλα τα ενδεχόμενα, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμη και τιμωρίες σοκ για τις ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάθε γηπεδούχος θα έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα και θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ευρωπαϊκό παιχνίδι και σε δεύτερη έδρα, σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτή μάλιστα μπορεί να είναι και σε γειτονική χώρα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση βαθμών.

Όσον αφορά τα κρούσματα στους παίκτες, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να βρεθεί κανονικά στο γήπεδο, ακόμη κι αν… ξεμείνει με 13 παίκτες, καθώς δεν θα μπορεί να κάνει αλλαγές στη λίστα της UEFA, μέχρι κι αυτό τον αριθμό ποδοσφαιριστών.

Πηγή: Newsit.gr