Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Γιάννη Αμανατίδη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 18:01 Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Γιάννη Αμανατίδη

Στο προπονητικό επιτελείο του ΠΑΟΚ εντάχθηκε κι επίσημα ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο 39χρονος προπονητής ανέλαβε τη θέση βοηθού του Αμπέλ Φερέιρα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος θα βρίσκεται στο πλευρό του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Ο 39χρονος προπονητής βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια στον πάγκο της Σεν Γκάλεν ως βοηθός του Πιετρ Ζιέλντερ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου, ως βοηθός προπονητή.

Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1981 στην Κοζάνη. Σε ηλικία 14 ετών έφυγε για Γερμανία και εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Στουτγκάρδης, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2004. Πέρασε για μία σεζόν από την Καϊζερσλάουτερν και το 2005 εντάχθηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης μέχρι το 2011, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του, έχοντας κάνει και λαμπρή καριέρα στην Εθνική Ελλάδας με 35 συμμετοχές και τρία γκολ.

Το 2014 έγινε προπονητής της Κ20 της ΑΕΠ Ηρακλής, ενώ το 2016 έκανε ένα πέρασμα κι από τον πάγκο της πρώτης ομάδας. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A, ενώ δούλεψε τις τελευταίες δύο σεζόν στην Σεν Γκάλεν, στο πλευρό του Πιετρ Ζιέλντερ»

πηγή: newsit.gr