Ο ΟΦΗ παρουσίασε το νέο έμβλημα της ομάδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 16:24 Ο ΟΦΗ παρουσίασε το νέο έμβλημα της ομάδας

Ο ΟΦΗ παρουσίασε σήμερα (7/8) το νέο σήμα της ομάδας στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

Γύρισε… σελίδα ο ΟΦΗ, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (7/8) παρουσίασε το νέο του σήμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της διοίκησής του. Το “παρών” έδωσαν οι Μιχάλη Μπούσης (πρόεδρος), Γιώργος Σαμαράς (αντιπρόεδρος), Ηλίας Πουρσανίδης (αντιπρόεδρος), Γιάννης Σαμαράς ( δ/ντής ποδοσφαίρου) και Λεωνίδας Παπαβασιλάκης (εμπορικός διευθυντής).

Στην ανακοίνωση των Κρητικών αναφέρεται χαρακτηριστικά

“Το νέο σήμα του ΟΦΗ αποτελεί έκφραση ενότητας, δύναμης, αυθεντικότητας και υπερηφάνειας. Ένας τέλειος κύκλος, που συμβολίζει έναν ολόκληρο κόσμο, ένα νέο ποδοσφαιρικό ήθος, το όραμα των ανθρώπων του ΟΦΗ για την ομάδα και το νησί της Κρήτης. Ένας κύκλος που χωράει μέσα του τη μεγάλη κληρονομιά του ΟΦΗ, τις ακέραιες ποδοσφαιρικές του αξίες και τη σημαντική ιστορία της Κρήτης.

Το νέο σήμα αποτελεί έκφραση ενότητας, δύναμης, αυθεντικότητας και υπερηφάνειας. Ένας τέλειος κύκλος που συμβολίζει έναν ολόκληρο κόσμο, ένα νέο ποδοσφαιρικό ήθος, το όραμα των ανθρώπων του ΟΦΗ για την ομάδα και το νησί της Κρήτης. Ένας κύκλος που χωράει μέσα του τη μεγάλη κληρονομιά του ΟΦΗ, τις ακέραιες ποδοσφαιρικές του αξίες και τη σημαντική ιστορία της Κρήτης.

Το νέο σήμα διατηρεί τους θεμελιώδεις κανόνες της ταυτότητας του ΟΦΗ από την ίδρυσή του: ασπρόμαυρος χρωματικός κώδικας (ο οποίος είχε επιλεγεί το 1925 για να μη θυμίζει καμία άλλη ομάδα της Κρήτης), στιβαρή και ισορροπημένη τυπογραφία που αποτελούσε ένα ιδιαίτερα διακριτό στοιχείο του σήματος του ΟΦΗ μέχρι τη δεκαετία του 1960 και η ιδέα της ασπίδας-θυρεού, που με διαφορετικές εκδοχές συνοδεύει την ομάδα από τη δεκαετία του 1960 ως σήμερα.

Τα τρία αρχικά ΟΦΗ συνθέτουν ένα νέο έμβλημα, την καινούρια ασπίδα της ομάδας, αντλώντας στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό της Κρήτης, αλλά και τον αγωνιστικό χώρο της ομάδας, το γήπεδο. Με δωρικές γραμμές και σύγχρονες φόρμες, ο σχεδιασμός του νέου σήματος του ΟΦΗ μάς ταξιδεύει από τον Μινωϊκό δίσκο της Φαιστού, ένα από τα αρχαιότερα παγκόσμια γραπτά μνημεία, στο ιστορικό Γεντί Κουλέ, στις γραμμές του γηπέδου, του τόπου στον οποίο κάθε φορά οι παίκτες και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ καλούνται να αποδείξουν το ξεχωριστό τους ήθος, τις αξίες και την αξία τους.

Στο νέο σήμα, διακριτή θέση καταλαμβάνει το 1925, το έτος ίδρυσης της ομάδας, και ο descriptor Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου Κρήτης, τοποθετώντας σε κεντρική θέση τον τόπο καταγωγής της ομάδας, τον φίλαθλο και τις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της ενότητας.

Ο custom τυπογραφικός σχεδιασμός της λέξης ΟΦΗ οδήγησε στον σχεδιασμό μίας custom αριθμοσειράς για την φανέλα των παικτών, στην οποία περιλαμβάνεται το δευτερεύον λογότυπο που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί συμπληρωματικά και ενισχυτικά με το master λογότυπο: Ο Γρύπας του ΟΦΗ.

Ο γρύπας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Μινωικό πολιτισμό και την πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για ένα μυθικό πλάσμα με κεφάλι και φτερά αετού και σώμα λιονταριού. Βασιλεύει σε γη και ουρανό, προστατεύει το δωμάτιο του θρόνου στην Κνωσό, πατάει στη γη, αλλά έχει φτερά και μπορεί να πετάξει ψηλά. Ο Γρύπας του ΟΦΗ γίνεται μέρος κάθε φανέλας της ομάδας και συμβολίζει τις αξίες της: θάρρος, ταχύτητα, δύναμη, ευελιξία, νοημοσύνη.

H νέα ταυτότητα του ΟΦΗ δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη χιλιάδων χρόνων σχέση του νησιού της Κρήτης με τον αθλητισμό, να σεβαστεί τα 95 χρόνια ποδοσφαιρικής ιστορίας της ομάδας, και να κοιτάξει με τόλμη, αποφασιστικότητα και προοπτική το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει”.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση