Αποκαλύψεις από Καλάθη: “Σκέφτηκα να πάω στον Ολυμπιακό”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 19:26 Αποκαλύψεις από Καλάθη: “Σκέφτηκα να πάω στον Ολυμπιακό” ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Νικ Καλάθης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό μετά την απόσυρση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την “πράσινη” ΚΑΕ και στην πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος από το Τριφύλλι, αποκάλυψε ότι είχε “κρούση” κι από τον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στο Sdna.gr, ο Νικ Καλάθης χαρακτήρισε οικογένειά του τον Παναθηναϊκό και υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να φύγει ποτέ από την ομάδα, αλλά δεν του έγινε καν πρόταση για μειωμένες αποδοχές. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έδειξε το ενδιαφέρον του κι ο ίδιος σκέφτηκε και αυτό το ενδεχόμενο, για να καταλήξει όμως στην Μπαρτσελόνα.

Ο πρώην πια αρχηγός του Τριφυλλιού, εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ήταν λανθασμένη η “διάλυση” της ομάδας με Τζέιμς, Σίνγκλετον και Κέι Σι Ρίβερς, ενώ δήλωσε ξανά “παρών” για την Εθνική Ελλάδα, αφήνοντας “ανοιχτό” το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε αυτή και μετά το καλοκαίρι του 2021.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Καλάθη

Πρώτα απ’ όλα πως νιώθεις που μετά από τόσα χρόνια αλλάζεις… ζωή, πόλη και φανέλα;

«Θα είναι διαφορετικά και λίγο δύσκολα για μένα καθώς έχω μείνει οκτώ χρόνια στην Αθήνα, σκεφτόμουν πως θα τελειώσω την καριέρα μου στην Ελλάδα παίζοντας στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα, λοιπόν, όλο αυτό είναι κάπως περίεργο για μένα αλλά πηγαίνοντας σε μια πόλη όπως η Βαρκελώνη και μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα νομίζω πως θα προσαρμοστώ εύκολα».

Οι αλλαγές στον Παναθηναϊκό και η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι ουσιαστικά ο λόγος της που οδήγησαν στη μεταγραφή σου στη Μπαρτσελόνα;

«Προφανώς μη έχοντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πίσω από αυτό το κλαμπ του Παναθηναϊκού είναι ένας βασικός λόγος που έφυγα από την ομάδα. Ξεκάθαρα, λοιπόν από τη στιγμή που δεν είναι  ο Γιαννακόπουλος  θεωρώ πως είναι ένας τεράστιος λόγος που αποχώρησα». 

Αισθάνεσαι πικρία για την εξέλιξη ή είναι κάτι καθαρά ρεαλιστικό και επαγγελματικό;

«Μετά τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ή είμαι πικραμένος. Η ομάδα αυτή μου έχει δώσει πάρα πολλά στην καριέρα μου, επίσης που έδωσε τη δυνατότητα να παίξω μπάσκετ στο επίπεδο που αγωνίζομαι. Δεν αισθάνομαι πίκρα πιστεύω πως αυτή η εξέλιξη ήταν η καλύτερη για όλες τις πλευρές και τις δύο ομάδες. Για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία πηγαίνοντας στη Μπαρτσελόνα να παλέψω για τίτλους και να έχω τρία σπουδαία χρόνια στη Βαρκελώνη».

Τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό; Αποφασίσατε ουσιαστικά από κοινού πως με τα νέα δεδομένα δεν γινόταν να συνεχίσετε μαζί;  Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός δε ζήτησε κάποιο αντάλλαγμα αποδεχόμενος ουσιαστικά πως δεν μπορεί να σηκώσει ένα μεγάλο συμβόλαιο;

«Μου είπαν βασικά πως δεν μπορούν να υποστηρίξουν το συμβόλαιο μου και ήμουν οκ να πάω κάπου αλλού να παίξω. Μου προκάλεσε μια μικρή έκπληξη το γεγονός πως δεν μου έγινε μια άλλη πρόταση ή να μου δοθεί η ευκαιρία να γυρίσω πίσω. Από την άλλη ήταν ξεκάθαροι και ειλικρινείς πως το μπάτζετ θα μειωθεί δραματικά οπότε όπως είπα και πριν δεν έχω καμία πίκρα, στεναχώρια ή άσχημα συναισθήματα για τον Παναθηναϊκό. Σε καμία περίπτωση. Πραγματικά εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα».

Πως φαντάζεσαι τη στιγμή που θα μπεις για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού;

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως θα γύριζα ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ούτε νιώθω έτσι. Θα είναι όμως συναρπαστικό να δω ξανά τους οπαδούς, τους συμπαίκτες μου, το σταφ και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους περάσαμε πολλά χρόνια μαζί και ελπίζω να είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα και την καριέρα μου». 

Τι θα ήθελες να πεις στους φίλους του Παναθηναϊκού αφήνοντας την Αθήνα;

«Για μένα από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό τους ένιωθα δίπλα μου. Με στήριξαν ακόμη και στις κακές στιγμές. Ήταν πάντα εκεί. Τους ευχαριστώ και θα τους ευχαριστώ πάντα για αυτό και θα λέω πάντα πως είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο. Όταν παίζεις σε ένα γήπεδο με 18.000 κόσμο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι αν δεν το έχει βιώσει. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτό».

Αν κάτι λέει αρκετός κόσμος είναι πως όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να πάει σε ένα final 4. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο λόγος που δεν προκριθήκατε;

«Είναι κάτι που με στεναχωρεί πως δεν καταφέραμε να πάμε στο f4. Η αλήθεια είναι πως είχαμε τις πιθανότητες μας και νομίζω πως η μεγαλύτερη μας ευκαιρία χάθηκε όταν ήταν στην ομάδα ο Μάικ (Τζέιμς), ο Κρις (Σίνγκλεντον), ο Κέι Σι (Ρίβερς). Ίσως μετά κάναμε ένα λάθος που δεν κρατήσαμε κάποιους από αυτούς για να συνεχίσει αυτό το γκρουπ μαζί».

Γιώργος Βόβορας. Είναι έτοιμος για την πρόκληση;

«Νομίζω πως ο Βόβορας άξιζε πραγματικά αυτή την ευκαιρία να είναι ο πρώτος προπονητής. Έχει προσφέρει πολύ δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Νομίζω πως είναι η στιγμή του να δείξει τι μπορεί να πετύχει. Του εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου».

Τους προηγούμενες μήνες υπήρξαν πολλές φήμες και ρεπορτάζ που ήθελαν τον Ολυμπιακό να επιθυμεί να σε εντάξει στο ρόστερ του. Τι σχολιάζεις; Και αν υπήρξε ενδιαφέρον το σκέφτηκες σαν μια επιλογή;

«Κοίτα είχα αρκετές ομάδες που εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για μένα. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός ήταν μια από αυτές όπως και κάποιες ακόμη. Από την πλευρά μου πάντα σέβομαι τον Ολυμπιακό και τι έχουν χτίσει εκεί. Ναι, πάντα σκέφτομαι όλες τις επιλογές που έχω ως παίκτης, από όλες τις ομάδες που θα επιλέξουν να μου καταθέσουν πρόταση.  Έτσι και τώρα σκέφτηκα τα πάντα και κατέληξα πως για μένα η καλύτερη επιλογή ήταν η Μπαρτσελόνα. Τους ευχαριστώ όμως που έδειξαν το ενδιαφέρον τους».

Αν συνεχιζόταν η Ευρωλίγκα ποιος πιστεύεις πως θα έπαιρνε την κούπα;

«Αν η Ευρωλίγκα συνεχιζόταν ποιος θα ήταν ο Πρωταθλητής; Νομίζω ο Παναθηναϊκός, δεν θα έλεγα ποτέ κανέναν άλλο. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός είχε μια σπουδαία ομάδα, προφανώς δεν παίζαμε καλά αλλά είχαμε ματς για να βελτιωθούμε και να το πετύχουμε». 

Πόσο εύκολο είναι να «δεις» τον Σάρας σαν προπονητή και όχι σαν φίλο και πρώην συμπαίκτη;

«Για μένα είναι προφανές πως με τον Σάρας μας συνδέει μια πολυετή φιλία από τότε που αγωνιζόμασταν μαζί. Πάντοτε έτρεφα και τρέφω μεγάλο σεβασμό και ως άνθρωπο και ως παίκτη και αυτό δεν θα αλλάξει τώρα που είναι προπονητής μου. Καταλαβαίνω απόλυτα πως η σχέση προπονητή με παίκτη δεν μπορεί να είναι αυτή που είχαμε αλλά θεωρώ πως και οι δύο θα προσαρμοστούμε πάρα πολύ εύκολα σε αυτό. Είμαστε και οι δύο επαγγελματίες και αυτό δεν θα επηρεάσει ποτέ τον σεβασμό που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο».

Πιστεύεις ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η Μπάρτσα στην κορυφή;

«Βλέπεις τι έχει χτίσει η Μπαρτσελόνα τα δύο τελευταία χρόνια φέρνοντας αυτούς τους παίκτες και νομίζω πως αυτός είναι ο τρόπος να πας στην κορυφή. Φέρνοντας αυτά τα παιδιά και αυτόν τον προπονητή βλέπεις το μέλλον που έχει αυτό το κλαμπ. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας και εύχομαι να κατακτήσουμε πολλούς τίτλους».

Εθνική ομάδα, είσαι πάντα εκεί. Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της ξεκούρασης και του break;

«Όπως είπες και εσύ είμαι πάντα μέλος της Εθνικής και το λατρεύω αυτό. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και ως παίκτης και ως Έλληνας να είμαι εκεί. Θα το κάνω όσο μπορώ και είμαι ενθουσιασμένος πως το επόμενο καλοκαίρι έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μεγάλο όνειρο για μένα να αγωνιστώ και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Πάω μέρα με τη μέρα και βήμα, βήμα. Γνωρίζω πως αυτή η χρόνια είναι ένα διάλειμα για την Εθνική οπότε πάμε για τους χρόνου. Μετά θα δω πως είναι το σώμα μου και αν νιώθω καλά μου είναι πολύ δύσκολο να πω όχι στην Εθνική».

Πηγή: Sdna.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση