ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Τους “εκτέλεσε” με Τζόλη! “Δαιμονισμένη” ευρωπαϊκή πρόκριση [HIGHLIGHTS]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 23:04 ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Τους “εκτέλεσε” με Τζόλη! “Δαιμονισμένη” ευρωπαϊκή πρόκριση [HIGHLIGHTS]

Την “έσβησε”! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ έπιασε απίστευτη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και “καθάρισε” την Μπεσίκτας και την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (3-1). Εξασφάλισε παρουσία στους ομίλους του Europa League ο “δικέφαλος του Βορρά”. Έχασε πέναλτι ο Άκπομ. Έβγαλαν κούραση οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, αλλά έμειναν “όρθιοι”.

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ μετά από ένα… απείθαρχο και “τρελό” ματς. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν “πάρτι” κόντρα στην Μπεσίκτας, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας, νίκησαν την τουρκική ομάδα με 3-1 και πέρασαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Χρήστος Τζόλης πέτυχε δυο γκολ, έδωσε την ασίστ στο τέρμα του Πέλκα και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη (εξασφάλισε την είσοδο στους ομίλους του Europa League) αλλά και μια κρίσιμη και μεγάλη οικονομική “ένεση” που θα μειώσει το… βραχνά του FFP. “Υπέφεραν” στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς, που έβγαλαν κούραση, αλλά άντεξαν στην πίεση που δέχθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή πως ήταν αποφασισμένος να φτάσει στη νίκη, έχοντας επιθετικές φιλοδοξίες, σε αντίθεση με την Μπεσίκτας, που ήθελε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν και μόλις στο 7′ έφτασαν στο 1-0. Ο Σβαμπ έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Γιαννούλη, εκείνον “έσπασε” τη μπάλα από αριστερά στον επερχόμενο Τζόλη που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Πρώτο ευρωπαϊκό γκολ για τον 19χρονο Έλληνα επιθετικό.

Η Μπεσίκτας ανέβασε σιγά σιγά “στροφές”, πιέζοντας αρκετά ψηλά και αφήνοντας κενούς χώρους στην αμυντική της γραμμή. Ο Σβαπ όμως έκανε πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ είχε συνοχή στις γραμμές του και “χτύπησε” άλλες δυο φορές με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, κάνοντας.. .πάρτι στην άμυνα των Τούρκων. Στο 24′ Ο Τζόλης βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, ενώ έξι λεπτά αργότερα είχε την ασίστ στο 3-0 του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να επαναπαύεται στη συνέχεια και είδε τον Λάριν να εκμεταλλεύεται ιδανικά την εκπληκτική σέντρα του Λενς και να μειώνει σε 3-1. Το απίστευτο πρώτο μέρος συμπληρώθηκε με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Άκπομ, με τον Άγγλο όμως να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Στην αντεπίθεση, ο Μπόιντ πλάσαρε άστοχα σε τετ-α-τετ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Λημνιό να παίρνει τη θέση του τραυματία, Ροντρίγκο (τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση).

Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε ούτε στην επανάληψη, με την Μπεσίκτας να ανεβάζει πολλούς παίκτες προς τα καρέ του ΠΑΟΚ και τον Ζίφκοβιτς να νικά σε τετ-α-τετ τον Λενς στο 47′. Ο ΠΑΟΚ βρήκε πολλούς κενούς χώρους για να αντεπιτεθεί, αλλά έκανε λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας.

Από το 55′ και μετά όμως ο ΠΑΟΚ έβγαλε… αντίδραση στην πίεση που δέχθηκε (πήρε αρκετά “στημένα” η Μπεσίκτας) και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με τον Τζόλη να ψάχνει ένα τρίτο γκολ. Οι παίκτες των δυο ομάδων έδειξαν σημάδια κούρασης (κυρίως η ομάδα του Φερέιρα). Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν προβλήματα στην άμυνα, κάτι που τους φόρτωσε με άγχος. Στο 73′ το γκολ του Ενκουντού ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 83′ ο Ουμούτ (μόλις είχε μπει στο ματς) έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζίφκοβιτς, πλασάροντας από τα όρια της μικρής περιοχής. Οι Θεσσαλονικείς πάντως ολοκλήρωσαν την υπερπροσπάθεια τους (ο Ελ καντουρί στο τέλος δεν μπορούσε να τρέξει) και πήραν τη νίκη και την πρόκριση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση