Champions League: ΠΑΟΚ – Μπενφίκα για μια θέση στα play off

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 14:31 Champions League: ΠΑΟΚ – Μπενφίκα για μια θέση στα play off Φωτογραφία: Intime

Άτυχος! Έγινε γνωστός ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Με την ισχυρή Μπενφίκα στην Τούμπα -σε νοκ-άουτ αγώνα- θα παίξει την πρόκριση του ο “δικέφαλος του Βορρά”. Στο… βάθος η Κράσνονταρ.

Ανεπιθύμητη κλήρωση! “Μάχη” ΠΑΟΚ – Μπενφίκα έβγαλε η κληρωτίδα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον μεγάλο νοκ-αγώνα να δίνεται στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Σάμαρη και Βλαχοδήμου σε μονό παιχνίδι στην Τούμπα στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο, αφού έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν την Μπενφίκα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι προηγούμενες κόντρες των δυο ομάδων ήταν για το Κύπελλο UEFA (1999-00, 2013-14), ενώ η τελευταία ήταν για τα play off του Champions League την σεζόν 2018-19. Ο απολογισμός του “Δικεφάλου του Βορρά” είναι μια νίκη, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες με τέρματα 5-12.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να προκριθεί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα play off της διοργάνωσης (σε διπλά παιχνίδια αυτή τη φορά) τη ρωσική Κράσνονταρ.

Η “ταυτότητα” της Μπενφίκα

Η Μπενφίκα προέρχεται από μια αποτυχημένη σεζόν, καθώς έχασε το πρωτάθλημα από την Πόρτο, ενώ ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο. Η διοίκηση του Λουίς Φιλίπε Βιέιρα επανέφερε στον πάγκο της ομάδας -μετά από πέντε χρόνια- τον Ζόρζε Ζεσούς.

Η Μπενφίκα ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ της. Απέκτησε ελεύθερο από την Τότεναμ τον Βέλγου στόπερ Γιαν Βερτόνχεν, ενώ αγόρασε με συνολικά 35 εκατ. ευρώ τους Βραζιλιάνους εξτρέμ Έβερτον και Πεδρίνιο, όπως και τον Γερμανό φορ Λούκα Βάλντσμιντ από τη Φράιμπουργκ για 15 εκατ. ευρώ.

Στην ομάδα παραμένουν σημαντικοί παίκτες, όπως ο Ισπανός αριστερός μπακ Άλεξ Γκριμάλδο, ο Πορτογάλος στόπερ Ρούμπεν Ντίας, ο διεθνής μέσος Πίζι, αλλά και οι Έλληνες Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Ανδρέας Σάμαρης.

Οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας ξεκινούν στις 20 Σεπτεμβρίου, με την Μπενφίκα να αντιμετωπίζει την Φαμαλικάο εκτός έδρας.

Τα ζευγάρια που έβγαλε η κλήρωση

Στο… μονοπάτι των πρωταθλητών

Φερεντσβάρος – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Καραμπάγκ – Μόλντε

Ομόνοια – Ερυθρός Αστέρας

Μίντιλαντ – Γιούνγκ Μπόις

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ντιναμό Μπρεστ

Στο… μονοπάτι των μη πρωταθλητών

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα

Ντιναμό Κιέβου-Άλκμααρ

Γάνδη-Ραπίντ Βιέννης

Πηγή: Newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση