Ζημία 71.4 εκ. ευρώ η Γιουβέντους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 23:16 Ζημία 71.4 εκ. ευρώ η Γιουβέντους

Οικονομική ζημία άνω των 70 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020, ανακοίνωσε η Γιουβέντους την Παρασκευή (11/9), αυξανόμενη κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή χρήση, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.
 

Μετά τη ζημία του οικονομικού έτους 2018/19, ύψους 39,9 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του κόστους της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο, η ιταλική ομάδα, κατέγραψε ζημία που έφτασε τα 71,4 εκατ. ευρώ.

Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που τα οικονομικά της (εισηγμένης στο ιταλικό χρηματιστήριο) «Γιούβε» χτύπησαν... κόκκινο, με τον σύλλογο να χάνει πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων της λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην ιταλική αγορά κι οδήγησαν στο κλείσιμο του μουσείου της ομάδας και των καταστημάτων της.

Το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών, ωστόσο, προήλθε από την επιστροφή χρημάτων προς τους φιλάθλους του κλαμπ, μετά  το lockdown στα ιταλικά γήπεδα.

Η αναστολή του πρωταθλήματος, οδήγησε επίσης σε πτώση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια του έτους, όπως ανακοίνωσε ο ιταλικός σύλλογος.

Κι όλα αυτή με δεδομένο ότι η συμφωνία μείωσης των αποδοχών των παικτών και του τεχνικού τιμ, που υπεγράφη την άνοιξη για την περίοδο του lockdown (Μάρτιος-Ιούνιος 2020), μείωσε κατά περίπου 90 εκατ. ευρώ τα έξοδα της ομάδας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση