ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: Αγνώριστος! “Προσγειώθηκε” με αυτογκόλ μέσα στην Τούμπα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 22:54 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: Αγνώριστος! “Προσγειώθηκε” με αυτογκόλ μέσα στην Τούμπα

Από τις αναμετρήσεις που “μυρίζουν γκέλα” πριν την έναρξη τους. Ο Ατρόμητος στάθηκε πολύ πολύ καλά μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, το… μάτι των παικτών του Κάναντι “γυάλιζε” και το τελικό 1-1 έδωσε στους Περιστεριώτες τον πρώτο τους βαθμό στη Suerleague. Κάκιστη εικόνα οι Θεσσαλονικείς – Έδειξαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και έχασαν το “τρίποντο” από αυτογκόλ του Μιχάι.

Κόντρα στην Μπενφίκα έκανε ένα από τα καλύτερα του ματς, μετά από υπερπροσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ όμως… προσγειώθηκε απότομα από τον Ατρόμητο λίγες ημέρες μετά. Οι Περιστεριώτες είχαν καλύτερη εικόνα μέσα στην Τούμπα και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στη φετινή Superleague , φέρνοντας 1-1 με το “δικέφαλο του Βορρά”.

Το γκολ του Ζίφκοβιτς έδειξε ικανό να “σβήσει” το “χλωμό” πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, αλλά ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και έφυγε με το βαθμό από την Τούμπα, με το… δώρο του Μιχάι.

Ο Ατρόμητος πίεσε πολύ ψηλά στο χώρο του κέντρου, μπλοκάροντας σε σημαντικό βαθμό το pasing game του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να ανεβάσουν… στροφές (ο Ζβαμπ πήρε πρωτοβουλίες) και να επιτεθούν από τις πτέρυγες, αλλά έκαναν αρκετές λάθος πάσες(ειδικά στην τελική προσπάθεια), δείχνοντας προβλήματα συνοχής. Τα σουτ που έγιναν στο πρώτο 20λεπτο δεν ήταν ικανά να “ανησυχήσουν” τον Γιαννιώτη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να δυσκολεύεται στο “χτίσιμο” επιθετικών προσπαθειών. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ζίφκοβιτς προσπάθησε να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα του Ατρομήτου με κάποιο βολέ. Η ομάδα του Κάναντι έτρεξε πάρα πολύ, γεγονός που την βοήθησε στο να μην δεχθεί κάποια κλασική φάση και να πάει στα αποδυτήρια κρατώντας εύκολα το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυο σημαντικές ευκαιρίες για κάθε ομάδα. Στο 51′ ο Γιαννιώτης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Τζόλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στην επόμενη φάση ο Ζίφκοβιτς είδε τον Κιβρακίδη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζίφκοβιτς βγήκε εκτός μεγάλης περιοχής για να διώξει, ο Γιακουμάκης πήρε την κόντρα, δοκίμασε να πλασάρει από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο γκολ ήρθε το 1-0. Ο Γιαννούλης εντελώς μόνος του από τα αριστερά έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και ο Ζίφκοβιτς άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ, σκοράροντας και πάλι (το έκανε και κόντρα στην Μπενφίκα). Το ματς απέκτησε “τρελό” ρυθμό, με τον Ατρόμητο να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία στο 59′. Ο Γιακουμάκης βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς -σε θέση δεξιά λίγο πριν τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ- έκανε το σουτ αλλά είδε τον σέρβο πορτιέρε να τον νικά. Στην εξέλιξη τς φάσης και σε ανυπεράσπιστη εστία, ο Ραμπέλο πλάσαρε εκτός στόχου.

Ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοση του και.. ανοίχτηκε για να φτάσει στην ισοφάριση, αφήνοντας παράλληλα χώρους στην άμυνα του. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να κρατήσει.. μπάλα κι έτσι να χαλάσει τα σχέδια των “κυανόλευκης”. Οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές για να “στηρίξουν” τα σχέδια τους, αλλά ο Φερέιρα είχε τους γηπεδούχους να δέχονται το 1-1 με αυτογκόλ! Ο Ενσικουλού έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Θεσσαλονικέων, γύρισε την μπάλα και ο Μιχάι -άθελά του- νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάτι κάτι… ξεχωριστό στα υπόλοιπα λεπτά, προκειμένου να φτάσει στη νίκη (ίδια εικόνα με αυτή που είχε και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα) κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση