Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Έχασε μεγάλη ευκαιρία! Ελπίζει για πρόκριση στην Τούμπα [HIGHLIGHTS]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:40 Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Έχασε μεγάλη ευκαιρία! Ελπίζει για πρόκριση στην Τούμπα [HIGHLIGHTS]

Ο ΠΑΟΚ ένιωσε την “ψυχρολουσία” του χαμένου πέναλτι του Πέλκα στο 7′,και άνοιξε το σκορ με το υπέροχο γκολ του Έλληνα μεσοεπιθετικού, αλλά στη συνέχεια “λύγισε” από την Κράσνονταρ και ηττήθηκε στη Ρωσία με 2-1 στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τα play off του Champions League. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ικανοί να πάρουν την πρόκριση σε μια εβδομάδα στην Τούμπα (30.09.2020 / 22:00). Ασίστ από Μπεργκ στο νικητήριο τέρμα.

Θέλει να κάνει την έβδομη φορά που αγωνίζεται στα προκριματικά του Champions League και “φαρμακερή”, αλλά θα χρειαστεί κάτι… παραπάνω! Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή εικόνα στην έδρα της Κράσνονταρ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την προβληματική άμυνα των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με ανατροπή (2-1) και πλέον θα παίξουν την προσεχή Τετάρτη (30.09.2020 / 22:00) στην Τούμπα για τη νίκη που θα τους δώσει την παρθενική τους πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η εικόνα των δυο ομάδων είναι αυτή που αφήνει τα πάντα.. ανοικτά για τη ρεβάνς, με τον ΠΑΟΚ να χάνει πέναλτι με τον Πέλκα στο 7′, αλλά να ανοίγει το σκορ με τον Έλληνα επιθετικό. Οι Ρώσοι έφτασαν στην ισοφάριση με πέναλτι του Κλάεσον πριν “βγει” το πρώτο μέρος” ενώ η ανατροπή ήρθε στο 70′ από ασίστ του Μπεργκ, δυο λεπτά μετά το δοκάρι του Ελ Καντουρί.

Το παιχνίδι στη Ρωσία ξεκίνησε με μια μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζβαμπ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάιο και ο Τουρπέν -με τη βοήθεια του VAR– έδωσε το πέναλτι για το “δικέφαλο του Βορρά”. Ο Πέλκας ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά έστειλε την μπάλα στο κέντρο, με τον Σαρόνοφ να διώχνει!

Μέχρι το 14′ ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα από την Κράσνονταρ, πιέζοντας αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου. Η χαμένη ευκαιρία όμως του Πετρόφ σε εκείνο το λεπτό πέρασε άουτ το διαγώνιο του σουτ, έπαιξε αποτελεσματικό ρόλο στην άνοδο των γηπεδούχων.

Χωρίς να έχει ιδιαίτερη επιθετική παρουσία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε… κεφάλι στο σκορ, με τον Πέλκα να παίρνει “εκδίκηση” στο 33′ για το χαμένο του πέναλτι. Ο Ζίβκοβιτς βγήκεαπό αριστερά, έκανε τη χαμηλή παράλληλη μπαλιά και ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός -με δύσκολη προβολή με το… μυτάκι- νίκησε τον Σαρόνοφ για το 0-1.

Εκεί όμως που ο ΠΑΟΚ πίεζε, κερδίζοντας και αρκετά “στημένα”, η Κράσνονταρ κέρδισε πέναλτι (39′). ο Γιαννούλης έπεσε άτσαλη στον Καμπελά μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδωσε την παράβαση και ο Κλάεσον εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Η Κράσνονταρ άσκησε πίεση προς τα καρέ του Ζίφκοβιτς με την έναρξη του δευτέρου μέτους, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να “χτυπήσει” με αντεπιθέσεις, εκμεταλευόμενος τα κενά που παρουσιάστηκαν.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε τα ηνία του αγώνα και επιτέθηκε, με πρωταγωνιστές τους Ζίφκοβιτς, Πέλκα και Γιαννούλη. Αφού όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 68′ (δοκάρι ο Ελ Καντουρί) δέχθηκε το 2-1. Ο Πετρόφ έβγαλε τρομερή μπαλιά, ο Μπεργκ πρόλαβε την έξοδο του Ζίβκοβιτς και ο Καμπελά σε κενή εστία έφερε… τούμπα το σκορ.

Ο Άμπελ Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Μπίσεσβαρ, ελπίζοντας πως θα.. δώσει ζωή και εμπνεύσεις στους Θεσσαλονικείς. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά και πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, με την Κράσνονταρ να φτάνει τελικά στο νίκη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση