Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Τιμωρία στο 87′! Το “τριφύλλι” δεν… άνθισε ούτε στο Αλκαζάρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 22:09 ΑΕΛ – Παναθηναϊκός: Τιμωρία στο 87′! Το “τριφύλλι” δεν… άνθισε ούτε στο Αλκαζάρ

Μετά το “Θ. Κολοκοτρώνης” ο Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς και στο Αλκαζάρ. Το “τριφύλλι” δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρωτοπορία του στο σκορ, δεχόμενος την ισοφάριση από την ΑΕΛ στο 87′ για το τελικό 1-1. Ο Πινακάς (αλλαγή του Γρηγορίου) “έσβησε” το γκολ του Μακέντα από το πρώτο μέρος. “Πλήρωσαν” τα λάθη τους οι “πράσινοι”. Μεγάλη επέμβαση του Διούδη, που διόρθωσε το λάθος του Σάντσες.

Έχει “θέματα” στην ανάπτυξη, στο γκολ, στη… χημεία αλλά και στην ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός ήταν προβλέψιμος στο Αλκαζάρ, κούρασε στο “μάτι”, ευτύχησε να σκοράρει σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε, αλλά η ΑΕΛ έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να σκοράρει στα τελευταία λεπτά του αγώνα (1-1) για την 3η αγωνιστική της Superleague.

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τους “βυσσινί”, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΟΚ, όπως και για το “τριφύλλι”, που είχε χάσει με το ίδιο σκορ από τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα οι δυο ομάδες είχαν διαστήματα που διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να φτιάξουν κάποια μεγάλη φάση. Η ΑΕΛ προσπάθησε να πιέσει ψηλά στο χώρο του κέντρου κι έτσι να κάνει… δύσκολη τη ζωή των παικτών του Πογιάτος. Ο Παναθηναϊκός όμως “πάτησε” καλύτερα στη συνέχεια και στο 26′ έφτασε στο 0-1. Ο Μπουζούκης έδωσε ωραία κάθετα δεξιά στον Αϊτόρ, αυτός γύρισε παράλληλα από τα δεξιά προς τον Μακέντα ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των “πρασίνων” στη φετινή Superleague.

Η ΑΕΛ έδειξε ανήμπορη να απειλήσει την εστία του Διούδη, αφού οι προσπάθειες της έγιναν κυρίως με σέντρες. Ο παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει και σε δέυτερο γκολ πριν πάει στα αποδυτήρια, αλλά το σουτ του Βέλεθ (45+1′) και η κεφαλιά του Μακέντα (45+2′) έστειλαν την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Χωρίς να έχει πλέον άλλη επιλογή, η ΑΕΛ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να σκοράρει, αλλά ο Διούδης έδειξε ετοιμότητα στην έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Τόρζε (53′). ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε με ευκολία διαδρόμους προς τα καρέ των “βυσσινί” και είδε στο 56′ το σουτ του Σάντσες να περνάει για λίγο άουτ.

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει… μεγάλο θέμα στην ανάπτυξη της, ενώ ο Γεωργίου προσπάθησε να τονώσει την επιθετική της γραμμή, βάζοντας τον Πλατέλλα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απελπιστικά, με τους “βυσσινί” να… αγγίζουν την ισοφάριση στο 65′. Ο Σάντσες έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Μιλοσάβλιεβιτς μπήκε στη φάση έκανε το πλασέ αλλά ο Διούδης πρόλαβε να βγει μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής του και νίκησε τον αντίπαλο στο τετ-α-τετ.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές (3 οι γηπεδούχοι και 2 οι φιλοξενούμενοι), με την ΑΕΛ να χάνει λίγο αργότερα και τον Μιχαήλ με πρόβλημα τραυματισμού. Οι ομάδες έβγαλαν κούραση και έκαναν λάθη, με το “τριφύλλι” όμως να… μην αντέχει στην πίεση των “βυσσινί” και να δέχεται την ισοφάριση στο 87′. O Τόρζε έβγαλε τη σέντρα μέσα από την περιοχή και ο εντελώς αμαρκάριστος Πινακάς (η άμυνα των φιλοξενούμενων πιάστηκε στον ύπνο) με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

πηγή: newsit.gr