Ατρόμητος – ΑΕΚ: Απότομη προσγείωση στο Περιστέρι για την Ένωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 00:14 Ατρόμητος – ΑΕΚ: Απότομη προσγείωση στο Περιστέρι για την Ένωση

Από τους πανηγυρισμούς για την επική πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Europa League, στον προβληματισμό μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι η ΑΕΚ.

Τους πρώτους της βαθμούς στη φετινή Superleague έχασε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα υπέστη την πρώτη φετινή ήττα της στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 1-0, για την τέταρτη αγωνιστική.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Γούτας. Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι στράβωσε από νωρίς για την ΑΕΚ, η οποία έχασε με τραυματισμό στο 15′ στον Γκαρσία, ενώ στο 39′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μάνταλου.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε στο πρώτο δεκάλεπτο δύο φορές με τους Λιβάγια και Ανσαριφάρντ, αλλά στάθηκε άτυχη στο 15΄ καθώς ο Λιβάι Γκαρσία που είχε ξεκινήσει πολύ καλά το παιχνίδι τραυματίστηκε (η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ κάνει λόγο για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο) κι αντικαταστάθηκε από τον Κρίστισιτς.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ατρόμητος στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Ένωσης προηγήθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Γούτα (1-0) μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκάλο.

Πάνω που η ΑΕΚ προσπαθούσε να αντιδράσει, ο Καρέρα είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάνταλου. Στο 39′ ο αρχηγός της Ένωσης, σε προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, χτύπησε με προβολή στο στήθος τον Κιβρακίδη κι ο Παπαπέτρου του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό παίξιμο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ενώ ο Ατρόμητος έδωσε χώρο στην Ένωση και προσπάθησε να “χτυπήσε锨στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές στο 71ο λεπτό ο Γιακουμάκης έχασε απίστευτη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή για να «καθαρίσει» το ματς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Λόπες έδιωξε σωτήρια ο Γιαννιώτης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Νάτσος, Κιβρακίδης, Χαρίσης (80΄ Ούμπιδες), Σάλομον (46΄ Μπουσουλάτζιτς), Ενσικουλού, Κωτσόπουλος (82΄ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (66΄ Γιακουμάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (66΄ Κνιτ), Λόπες (90΄+3 Σαμπανάτζοβιτς), Σιμόες (66΄ Ολιβέιρα), Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία (15΄ λ.τρ. Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση