Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Μπατής

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 19:04 Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Μπατής

Σε ηλικία 61 ετών ο παλαίμαχος αθλητής μπάσκετ και δημοσιογράφος Κώστας Μπατής έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και της αθλητικής δημοσιογραφίας θρηνεί την απώλεια του Κώστα Μπατή, ο οποίος έφυγε σήμερα από ανακοπή καρδιάς.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση έγινε δημοσιογράφος και ήταν αυτός που επί πολλά χρόνια μετέδιδε τους αγώνες μπάσκετ στην ιδιωτική τηλεόραση, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1959 κι από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στον οποίο αγωνίστηκε για 8 χρόνια κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα ενώ ήταν διεθνής με τις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων πανηγυρίζοντας το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1975.

Μετά την καριέρα του στο τριφύλλι αγωνίστηκε στον Μίλωνα και στον Έσπερο Καλλιθέας πριν αποφασίσει να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική καριέρα.

Άριστος γνώστης του αθλήματος, όταν έβγαλε τη στολή του αθλητή, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της ελληνικής μπασκετικής κοινωνίας.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εμπειρία ήταν στην ιστορική Αθλητική Ηχώ, για να ακολουθήσει το Sportime και πολλά ακόμη έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), ενώ έγινε ευρεώς γνωστός μέσα από την τηλεόραση, όταν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έκαναν την εμφάνιση τους στη χώρα μας.

Αρχικά συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1, έχοντας την ευθύνη των μεταδόσεων των αγώνων μπάσκετ (αλλά και των αθλητικών ειδήσεων στα δελτία), ενώ κατόπιν βρέθηκε και στο MEGA.

Η χαρακτηριστική φωνή του και η απόλυτη γνώση των όσων έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο του επέτρεπε να μεταφέρει να μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τους αγώνες κάνοντας τον ιδιαίτερα αγαπητό στους τηλεθεατές, αλλά και στους συναδέλφους του που έχουν συγκλονιστεί με τα θλιβερά μαντάτα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση