ΑΕΚ: Στο “στόχαστρο” Λιβάγια και Ολιβέιρα – Αναμονή για τον αγώνα στα Ιωάννινα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 10:51 ΑΕΚ: Στο “στόχαστρο” Λιβάγια και Ολιβέιρα – Αναμονή για τον αγώνα στα Ιωάννινα

“Πληγωμένη” επιστρέφει η αποστολή της ΑΕΚ από την αναμέτρηση στην Πορτογαλία. Ολιβέιρα και Λιβάγια φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Δεν είναι απίθανη η αναβολή του αγώνα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαριά ήττα της ΑΕΚ στην έδρα της Μπράγκα με 3-0, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League φέρει κάποιες συγκεκριμένες “υπογραφές”. Η Ένωση έδειξε σημαντική βελτίωση στην αμυντική της εικόνα με τριάδα στην άμυνα (Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Νεντελτσιάρου), κόντρα μάλιστα σε μια ομάδα που κυκλοφορεί την μπάλα με τρομερή ταχύτητα.

Το γκολ που δέχθηκε η Ένωση στο τέλος του πρώτου μέρους του αγώνα με την Μπράγκα το… είδαμε και στη μεγάλη πρόκριση των “κιτρινόμαυρων” κόντρα στην Βόλφσμουργκ. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η ανατροπή δεν είχε ελπίδα να γίνει. Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ έκαναν πολύ καλή εμφάνιση σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα, αλλά τα απανωτά παιχνίδια -λόγω και των πολλών τραυματισμών- δεν βοήθησαν. Η Ένωση… κατέρρευσε, με την έξοδο του Τσιγκρίνσκι, μια κίνηση που έγινε από τον Μάσιμο Καρέρα, για να κάνει πιο επιθετικούς τους “κιτρινόμαυρους”.

Και αν η άμυνα έδωσε “μάχη” να σταθεί επάξια στην έδρα της Μπράγκα, η επίθεση της ομάδας απλά… σκότωσε την προσπάθεια που έγινε. Ο Νέλσον Ολιβέιρα “πέταξε στα σκουπίδια” τις κλασικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, συνεχίζοντας τις αρνητικές εμφανίσεις που έχει από την αρχή της σεζόν (βάζοντας μέσα και τον τελικό του περσινού Κυπέλλου).

Ο Ολιβέιρα δεν βγάζει στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα που έχει, την ώρα που η ανανέωση του βρίσκεται στον “αέρα” και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ εντυπωσιάζει και σκοράρει. Την ίδια στιγμή, τα πράγματα -ειδικά στις τάξεις των οπαδών- είναι χειρότερα για τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης δείχνει να παίζει περισσότερο για την προσωπική του ανάδειξη (χωρίς να έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του), αγωνιζόμενος με πάρα πολλές ντρίπλες και βγάζοντας εκνευρισμό. Οι δυο επιθετικοί της ΑΕΚ δείχνουν να έχουν τσακωθεί με την.. πάσα!

Ο Λιβάγια έκανε” δώρο” στην Μπράγκα δυο από τα γκολ της, με την εικόνα του στο 3-0 (πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, αφού έχασε την μπάλα, να βλέπει την επίθεση της Μπράγκα) να εκνευρίζει τον Καρέρα και να τον κάνει… αλλαγή στην αλλαγή.

Η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα από τους παίκτες που έχουν τα πιο “βαριά” συμβόλαια και.. ψάχνει ηγέτη εντός αγωνιστικού χώρου. Βέβαια, οι τραυματισμοί που την έχουν “χτυπήσει” είναι πολλοί και σημαντικοί. Ο Μάσιμο Καρέρα κατάφερε να συμμαζέψει τηςν ομάδα, από τη στιγμή που την ανέλαβε πριν από περίπου 10 μήνες, αλλά η Ένωση δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και δείχνει να δυσκολεύεται να παίξει επιθετικά στα “μεγάλα” ματς.

Η ΑΕΚ επιστρέφει το μεσημέρι της Παρασκευής από την Πορτογαλία (διανυκτέρευσε εκεί), έχοντας μπει σε μια τρομερή εσωστρέφεια. Θα προσπαθήσει να κρατήσει την… ψυχραιμία της και να γυρίσει το κλίμα, πριν “στραβώσει” περισσότερο.

Η ομάδα του Καρέρα παίζει στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (εκεί που ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία).Οι παίκτες θα πάνε κατευθείαν στα Σπάτα, για να υποβληθούν αρχικά σε τεστ κορονοϊού και στη συνέχεια θα προπονηθούν για το κυριακάτικο ματς.

Η αναμέτρηση αυτή πάντως δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί. Ο νομός Ιωαννίνων είναι σε πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας λόγω κορονοϊού και αν τα κρούσματα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, τότε δεν αποκλείεται ο αγώνας να αναβληθεί. Η απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση