Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Νίκη με… αγκομαχητά για τους “πράσινους”! [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 19:25 Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Νίκη με… αγκομαχητά για τους “πράσινους”! [Highlights]

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με 1-0 για την εξ αναβολής αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Superleague κι έτσι, διπλασίασε τις φετινές του νίκες, μετά και το διπλό στη Λαμία.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό από πλευράς ποιότητας, με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τους “πράσινους” να πετυχαίνουν το μοναδικό γκολ με ένα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27ο λεπτό του αγώνα. Αποβλήθηκε στο τέλος ο Μολό, με τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για νέο… σοκ στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τον Μολό σε θέση μπακ, εξαιτίας του τραυματισμού του Σάντσες, με τον Αλεξανδρόπουλο στη θέση του επίσης τραυματία Κουρμπέλη. Οι “πράσινοι” έδειξαν μεγάλη έλλειψη χημείας κι ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός στα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη καλή φάση μάλιστα ήταν για τον Απόλλωνα, αλλά κι αυτή… ως μη γενόμενη. Στο 12′ Μπετινέλι τράβηξε τη φανέλα του Σένκεφλεντ, αυτός σταμάτησε και στη συνέχεια ο επιθετικός του Απόλλων σκόραρε, με το διαιτητή να σφυρίζει με καθυστέρηση το -ξεκάθαρο πάντως- φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός είχε όμως την τύχη να βρει ένα γκολ στην πρώτη δική του ευκαιρία. Μετά από ωραίο γέμισμα του Μαουρίτσιο, ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα,  η μπάλα κόντραρε στον Μπρούτσιτς κι ο Νταβίνο απέκρουσε με δυσκολία, για να έρθει ο Μαουρίτσιο από πίσω και να στείλει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι με κεφαλιά ψαράκι. Το VAR έδειξε όμως ότι ο αμυντικός του Απόλλωνα είχε κάνει την επαφή με το χέρι, κι έτσι ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε πέναλτι για να κάνει το 1-0 στο 27′.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “απαντήσουν” αμέσως, αλλά ένα καλό σουτ του Ντομίνγκες μέσα από την περιοχή, απέκρουσε στη γωνία του ο Διούδης. Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να κρατήσει ακόμη και την κατοχή, αλλά να μην “απειλείται” ούτε να “απειλεί” με κάποιο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μοναδικές φάσεις ήρθαν από εκτελέσεις κόρνερ του Χατζηγιοβάνη.

Τόσο ο Σένκεφελντ όμως στο 64′, όσο και ο Καρλίτος στο 76′ έστειλαν την μπάλα με κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα στο ματς.

Το “εύθραυστο” 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τα τελευταία λεπτά κι οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να το… πληρώσουν όπως με τον Βόλο. Ο Μολό με ένα επικίνδυνο τάκλιν πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε στο 90′, με τον Λισγάρα να αστοχεί για εκατοστά σε κεφαλιά, από την εκτέλεση του φάουλ.

Το 1-0 ήταν έτσι το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει έστω και με δυσκολία τη δεύτερη σερί νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο. Αντίθετα, ο Απόλλων Σμύρνης γνώρισε μία ακόμη ήττα, την τέταρτη συνεχόμενη, μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της ΑΕΛ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση