ΟΦΗ – Ολυμπιακός: “Άλωσε” την Κρήτη κι “έπιασε” κορυφή!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 18:26 ΟΦΗ – Ολυμπιακός: “Άλωσε” την Κρήτη κι “έπιασε” κορυφή!

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά στην αρχή κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά μετέτρεψε σε “περίπατο” το δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε… μόνο με 2-0 των Κρητικών στην 8η αγωνιστική της Superleague.

Οι Πειραιώτες είδαν τον Γιάννου να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και το VAR να ακυρώνει ένα πέναλτι για τον ΟΦΗ, αλλά στη συνέχεια ο Μπρούμα είχε δικό του δοκάρι, πριν ανοίξει το σκορ ο Χασάν με κεφαλιά στο 53′. Ο Μασούρας από ασίστ του Φορτούνη “καθάρισε” το ματς στο 80′, με το VAR να ακυρώνει στη συνέχεια κι ένα τρίτο γκολ του Καμάρα.

Ο Ολυμπιακός πήρε πάντως έστω κι έτσι μια μεγάλη νίκη μέσα στην Κρήτη και “έπιασε” τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε ένα γρήγορο γκολ στο ματς με τον Εμβιλά να “απειλεί” μόλις στο 4′ με πλασέ έξω από την περιοχή, μετά από ωραίο “στρώσιμο” της μπάλας από τον Χασάν.

O Αιγύπτιος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και σε δύο ακόμη καλές φάσεις των Πειραιωτών, αφού αρχικά σούταρε λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση και στη συνέχεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάτερμαν με κοντινή κεφαλιά.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να “απαντήσει” άμεσα και στο 13′ είχε δοκάρι στην πρώτη του φάση ουσιαστικά στο ματς. Από γύρισμα του Μπαλογιάννη από δεξιά, ο Γιάννου δοκίμασε ένα εντυπωσιακό πλασέ με το τακουνάκι κι έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού του Σα.

Οι Κρητικοί φάνηκε να βρίσκονται μάλιστα ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 28′, αφού ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Χολέμπας στον Γιάννου μέσα στην περιοχή. Το VAR εξέτασε όμως τη φάση για οφσάιντ του επιθετικού των γηπεδούχων και τελικά το πέναλτι ακυρώθηκε.

Η φάση φάνηκε να “ξυπνά” μάλιστα τους Πειραιώτες, αφού στη συνέχεια πήραν ξανά τον έλεγχο του αγώνα και “πίεσαν” για ένα γκολ. Ο Μπρούμα ήταν πρωταγωνιστής σε δύο καλές στιγμές των φιλοξενούμενων και είχε δοκάρι στο 41′. Από σέντρα του Ραφίνια, η μπάλα έφθασε στον Πορτογάλο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στην κάθετη δοκό του Βάτερμαν.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να σκοράρει για ένα ακόμη ματς στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη φέτος σε όλα τα ματς.

Ό,τι δεν πέτυχε όμως στο πρώτο μέρος, ήρθε με το ξεκίνημα του δευτέρου. Αφού πρώτα ο Σακόρ “απείλησε” δις για τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και μετά από φάση διαρκείας, ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Χασάν νίκησε τον Σελίμοβιτς στο αέρα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και να κάνει το 1-0 στο ματς.

Το γκολ βελτίωσε το ρυθμό του αγώνα, με τον ΟΦΗ να ψάχνει την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση όμως ήρθε ουσιαστικά στο 80′ και ήταν… γκολ. Από λάθος του Σελίμοβιτς, ο Φορτούνης πήρε την μπάλα και στην αντεπίθεση την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε άψογα από κοντά για το 2-0 στο ματς.

Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Ολυμπιακός έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ελ Αραμπί “έκοψε” εξαιρετικά την μπάλα για τον Καμαρά κι αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Βάτερμαν, αλλά το VAR έδειξε ότι ο Αφρικανός μέσος ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Το 2-0 έμεινε λοιπόν ως το τέλος της αναμέτρησης, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να πετυχαίνει δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την ισοπαλία στα Γιάννενα και να φθάνει τον Άρη στους 16 βαθμούς και την πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Superleague.

Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Σακόρ, Μεγιάδο (87′ Νέιρα), Μπαλογιάννης (61′ Ντε Γκουζμάνς), Στράτζεον, Γιάννου (61′ Γκαρκαλατζίδης)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνα, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (69′ Πέπε), Βαλμπουενά (76′ Φορτούνης), Μασούρας (83′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (83′ Ελ Αραμπί).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση