Ο Τσιτσιπάς “λύγισε” τον Ρούμπλεφ! Και τώρα… τελικός με Ναδάλ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 00:23 Ο Τσιτσιπάς “λύγισε” τον Ρούμπλεφ! Και τώρα… τελικός με Ναδάλ

Ματσάρα με μεγάλο σασπένς και… λύτρωση στο τάι μπρέικ! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ με του Αντρέι Ρούμπλεφ στην 2η ημέρα του “London 2020” στο ATP Finals και θα παίξει την Πέμπτη (19/11) κόντρα στον Ράφα Ναδάλ για μια θέση στους “4”. Στα ημιτελικά ο Τιμ – Αποκλείστηκε ο Ρώσος.

Εμφάνιση πρωταθλητή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να… ξεπεράσει την αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Αντρέι Ρούμπολεφ, επικράτησε με 6-1, 4-6, 6-7 (4) στην O2 Arena και θα παίξει για την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals σε έναν “τελικό με τον Ράφα Ναδάλ.

Στους “4” βρέθηκε μετά από τη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή ο Ντομινίκ Τιμ (νωρίτερα έκανε το 2×2 επικρατώντας του Ισπανού), ενώ ο Ρούμπλεφ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά έχοντας 2 ήττες.

Έχοντας για μεγάλο όπλο το ισχυρό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς μπήκες δυνατά στον αγώνα έκανε με το… καλημέρα έκανε break και έφτασε πολύ γρήγορα στο 3-0. Ο Ρούμπλεφ κατάφερε να μειώσει σε 3-1 αλλά αυτή ήταν η κορυφαία του στιγμή στο σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής το κατέκτησε με 6-1 μέσα σε 19 λεπτά!

Ο Ρούμπλεφ δεν είχε την ίδια… χλωμή εικόνα στη συνέχεια. Ο Ρώσος έβγαλε πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, σερβίροντας καλύτερα. Ο Τσιτσιπάς όμως είχε κάθε φορά «απάντηση», χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για break (δεν έκανε το 4-3, έχοντας διπλό break point). Στο τελευταίο game όμως ο Ρούμπλεφ «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά και ισοφάρισε (6-4).

Αν και αρχικά έδειξε επηρεασμένος, ο Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα από το break στο 3ο game του 3ου σετ (έχασε 5 break point). Ο Ρούμπλεφ τα έδωσε όλα για τη νίκη, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, έπαιξε σαν… πρωταθλητής και πήρε το ματς.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση