Ελλάδα – Σλοβενία: “Τελικός” για την εθνική στο Nations League

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 10:43 Ελλάδα – Σλοβενία: “Τελικός” για την εθνική στο Nations League

Νίκη και μόνο νίκη θέλει η Ελλάδα κόντρα στη Σλοβενία στο «Γ. Καμάρας» (21:45, NewsIt.gr, CosmoteSport 1, Open), στην τελευταία αγωνιστική του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας έχει απόψε… «τελικό», μετά από αρκετά χρόνια! Η «Γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο του γκρουπ Σλοβενία και ψάχνει μόνο το «τρίποντο» που θα της δώσει την πρώτη θέσης και κατ΄ επέκταση της ανόδου στη League B και η δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, η Εθνική Ελλάδας θα έχει καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2021, με την κλήρωση να έχει οριστεί για τις 7 Δεκεμβρίου. Τα γκρουπ δυναμικότητας θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του Nations League.

Ως προς το… παρελθόν των δύο αντίπαλων, αυτό είναι ευνοϊκό για την ελληνική ομάδα, που σε σύνολο έξι αγώνων μετρά τρεις νίκες κι άλλες τόσες ισοπαλίες, με τον αγώνα του πρώτου γύρου, στη Λιουμπλιάνα, να ολοκληρώνεται 0-0.

 

 

Όσον αφορά την ενδεκάδα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο ομοσπονδιακός τεχνικός να μην κάνει καμία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, διατηρώντας το κλασικό 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Δεξί μπακ ο Χάρης Μαυρίας, αριστερό ο Κώστας Τσιμίκας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Χατζηδιάκος και Τζαβέλλας. Στη μεσαία γραμμή θέση διεκδικεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης που εξέτισε την τιμωρία του.

Ουσιαστικά, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι Ζέκα, Κουρμπέλης ή Μπουχαλάκης. Η μεσοεπιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Λημνιό (δεξιά), Φορτούνη (αριστερά) και Μπακασέτα, ο οποίος θα κινείται πίσω από τον προωθημένο, Βαγγέλη Παυλίδη.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέλβγια, Μπάλκοβετς, Κούριτς, Βέτριχ, Ίλισιτς, Μπόχαρ, Λόβριτς και Βούκτσιτς.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο 44χρονος Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ και Αλόνσο Φερνάντεθ. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε έχει σφυρίξει τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού, με Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία, ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και Κράσνονταρ στο Φάληρο, αλλά και δύο της ΑΕΚ, Ντιναμό Κιέβου και Άγιαξ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση