Γιουβέντους: Πότε άλλαξε τελικά τα χρώματά της;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 20:06 Γιουβέντους: Πότε άλλαξε τελικά τα χρώματά της;

Το δημοσίευμα που μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα

Δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας από το 1901 αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την αλλαγή χρωμάτων στη Γιουβέντους. Οι Τορινέζοι ιδρύθηκαν το 1897 και τα πρώτα χρόνια φορούσαν ροζ και άσπρα, αποφασίζοντας να αλλάξουν σε μαύρα και άσπρα το 1903, με αφορμή κάποιες φανέλες της Νοτς Κάουντι.

Από τότε, μάλιστα, υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τα πράγματα, όμως, μπορεί να μην είναι έτσι τελικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το italians.gr, ο σύνδεσμος οπαδών της Γιούβε με την ονομασία «Quelli di Via Filadelfia» ανακάλυψε ένα απόκομμα από δημοσίευμα της εφημερίδας L' Italia Sportiva - Corriere dello Sport στις 9 Δεκεμβρίου 1901.

Στο σχετικό κομμάτι, το οποίο οι οπαδοί δημοσίευσαν στα social media, η εφημερίδα αναφερόταν στο ματς με τη Μιλαν που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα, γράφοντας: «Η Γιουβέντους παρουσίασε τα νέα χρώματά της, όχι πια άσπρο-ροζ αλλά άσπρο-μαύρο».

Είναι πιθανό ενδεχομένως, για ιστορικούς λόγους, το σωστό να είναι αυτό που έγραφε η εφημερίδα και η αλλαγή χρωμάτων να έγινε το 1901 και όχι το 1903.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση