Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαραντόνα: Το σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα το 1978! Εγωισμός 0, σε όλα τα άλλα 10!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 15:21 Μαραντόνα: Το σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα το 1978! Εγωισμός 0, σε όλα τα άλλα 10!

Το εξωπραγματικό ταλέντο του Ντιέγκο Μαραντόνα, που ανακάλυψε αργότερα όλος ο κόσμος, είχε διακρίνει από το 1978, όταν ήταν ακόμα 17 ετών η Μπαρτσελόνα, με το πρώτο scoyting report για τον Αργεντινό να δίνεται στη δημοσιότητα, λίγες ημέρες μετά το θάνατό του. 

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, έδωσε στη δημοσιότητα το scouting report της Μπαρτσελόνα για τον Ντιέγκο Μαραντόνα την εποχή που αγωνιζόταν ακόμα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και ήταν 17 ετών. 

Ο θρυλικός Αργεντινός που βύθισε στη θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το θάνατό του την Τετάρτη (26/11), είχε εντυπωσιάσει στο μέγιστο βαθμό τους ανθρώπους των “μπλαουγκράνα” οι οποίοι εξάλλου τον απέκτησαν 4 χρόνια αργότερα (1982).

Συγκεκριμένα η εικόνα απέκτησαν οι Καταλανοί παρακολουθώντας τον Ντιεγκίτο -βαθμολογώντας τον σε κλίμακα από το 1 ως το 10 συνοδευόμενη από τα απαραίτητα σχόλια, ήταν η εξής: “Εξωπραγματικός. Ταχύτητα (9,5), Εκρηκτικότητα (9,5), Κίνηση χωρίς τη μπάλα (9,1), Ευκινησία (9,5), Άλμα (8).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα προσόντα του που είχαν να κάνουν με την… εγκεφαλική αντιμετώπιση του παιχνιδιού βαθμολογήθηκε με 10 σε αντίληψη, αντοχή, συγκέντρωση και προσωπικότητα, ενώ του έβαλαν 0 (!) στον εγωισμό, καταδεικνύοντας ότι πλην όλων των άλλων ήταν και ομαδικός.

Η γραπτή αναφορά των σκάουτερ της Μπαρτσελόνα, έγραφε συγκεκριμένα: “Ο Μαραντόνα είναι ανίκητος τεχνικά. Έχει ασύλληπτη ντρίμπλα και φοβερή δύναμη στο παιχνίδι του. Πολύ καλό σουτ, εξαιρετικός στην πάσα και στην εκτέλεση των φάσεων, ολοκληρωμένη αντίληψη για το παιχνίδι και διορατικότητα. Πολύ καλό κράτημα μπάλας και… συμπαθητικός στον αέρα”. 

Μόλις 17 ετών ο μετέπειτα θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είχε δείξει τα δείγματά του, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και έγινε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια… 

πηγή: newsit.gr