Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στεφανί Φραπάρ: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής «σφυρίζει» αύριο το Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 10:53 Στεφανί Φραπάρ: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής «σφυρίζει» αύριο το Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αύριο στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ντιναμό Κιέβου, δεν θα παίζει «μόνος» του μπάλα στο Τορίνο.

Στον αγώνα του Champions League και στο στάδιο της Γιουβέντους θα πατήσει πόδι πάνω στο χορτάρι η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η μοναδική και πολλά υποσχόμενη γυναίκα διαιτητής που για πρώτη φορά καλείται να διευθύνει έναν σημαντικό αγώνα τέτοιου επιπέδου.

Η 37χρονη, είναι πολύ αυστηρή με τους ποδοσφαιριστές αφού δε θέλει να τις πάρουν τον αέρα, ενώ εντός γηπέδου δε δείχνει να γοητεύεται από τις «βεντέτες» των ομάδων. Την περασμένη Πέμπτη η Γαλλίδα διηύθυνε τον αγώνα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, όπου η Ομόνοια της Λεμεσού έχασε εκτός έδρας από την Ισπανική Γρανάδα με 2-1.

Το βλέμμα της τα λέει όλα 

Η 37χρονη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, διαγράφει αλματώδη εξέλιξη στα γήπεδα της πατρίδας της. «Είναι πολύ διπλωματική. Και όταν είσαι προπονητής, ένας άνθρωπος υπό πίεση, απογοητεύεσαι… αλλά χρειάζεται να σου ρίξει ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο ή μια κίνηση για να σε σταματήσει», την εκθείασε ο Κριστόφ Γκοτιέ της Λιλ.

Πήγε να πιαστεί μαλλί με μαλλί με τον προπονητή

Δεν είναι όμως πάντα και όλοι τόσο… ευγενικοί με τη Φραπάρ. Αρχές του περασμένου μήνα ορίστηκε (για τρίτη φορά, μετά τα παιχνίδια Μονπελιέ-Ανζέρ και Ρεμς-Λιλ) να διευθύνει το ντέρμπι Λιόν-Μαρσέιγ (1-1), στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Όταν καταλόγισε πέναλτι εις βάρος των φιλοξενούμενων, σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Άλβαρο Γκονσάλες στον Μελβίν Μπαρ, ο προπονητής Αντρέ Βίλας-Μπόας έγινε έξαλλος!

«Κάνεις απίστευτα λάθη. Αυτό δεν είναι καν πέναλτι. Δεν έχεις το επίπεδο. Δεν υπάρχει καν επίπεδο γι’ αυτό», της φώναξε με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει τη φραστική επίθεση, για την οποία τιμωρήθηκε άμεσα με κίτρινη κάρτα.

Μολονότι στο ίδιο παιχνίδι η Φραπάρ απέβαλε τον ποδοσφαιριστή Ντιμίτρι Παγέ, ο Πορτογάλος τεχνικός της Μαρσέιγ εμφανίστηκε μετά πιο συγκαταβατικός στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση και για την επίμαχη φάση με το πέναλτι είπε: «Είδα τη φάση, ο Άλβαρο έχει ακουμπήσει τον Μπαρ με το πόδι, στο οποίο στηρίζεται. Βέβαια ο Άλβαρο δεν μπορεί να κόψει το ένα πόδι του και είναι κρίμα, αλλά το πέναλτι είναι αποδεκτό. Η κόκκινη στον Παγέ είναι σωστή», παραδέχτηκε ο Βίλας-Μπόας.

Πηγή: newsit.gr