Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΛ – Άρης: Δάμασαν το “αλογάκι” και επέστρεψαν στην κορυφή οι “κίτρινοι”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 19:35 ΑΕΛ – Άρης: Δάμασαν το “αλογάκι” και επέστρεψαν στην κορυφή οι “κίτρινοι”

Ο Άρης πήρε σπουδαίο “διπλό” στο Αλκαζάρ επί της ΑΕΛ με σκορ 0-1, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής, και έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Superleague, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο. 

Δύο γκολ του Δημήτρη Μάνου “εκτόξευσαν” τον Άρη ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος, αφού άνοιξαν το δρόμο για τη νίκη με 3-0 στο Αλκαζάρ επί της ΑΕΛ. Οι “κίτρινοι” επέστρεψαν έτσι στις νίκες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο (2/12) και συνεχίζουν να αποτελούν “σφήνα” στην τριάδα της κορυφής.

Το ματς 

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Ντουρμισάι να κάνει “τσαφ” σε προσπάθεια να σουτάρει μονοκόμματα μετά από γέμισμα στην μεγάλη περιοχή, όπου ήταν ολομόναχος, ενώ μόλις ένα λεπτό μετά υπήρξε ωραία σέντρα του Πλατέλλα, αλλά κανείς δενμπόρεσε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας.

Ο Άρης άρχισε εξελικτικά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπεί το ματς και τελικά με ωραία γυριστή κεφαλιά του Μάνου, μετά από γέμισμα του Σάκιτς στο 18ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι  έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών με τους Μάνο (43’) και Ρόουζ (44’), όμως ο Νάγκι “κράτησε” το σκορ στο 0-1 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και έχασε τεράστιες ευκαιρίες με τον Τρούγιτς στο 59’ και με τον Φίλιπ στο 61’, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Σιαμπάνης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κρατώντας τους “κίτρινους” μπροστά στο σκορ. Στο 62’ ακυρώθηκε γκολ του Ματέο Γκαρσία, καθώς στο VAR κρίθηκε πως ο Μπερτόλιο που ήταν οριακά οφσάιντ επηρέαζε τη φάση. 

Στο ενδιάμεσο είχε προκληθεί τεράστιος εκνευρισμός στον πάγκο των “βυσσινί” με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια και εν συνεχεία έναν εκ των προπονητών να αποβάλλονται από τον πάγκο. 

Οι “κίτρινοι”, ωστόσο, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 73’, με κοντινό πλασέ του Μάνου έπειτα από ασθενή απόκρουση του Νάγκι στο πρώτο σουτ του Ρόουζ. Τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν με… τυπική διαδικασία, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τελικά κι σε τρίτο γκολ μετά από καταπληκτική προσπάθεια και γωνιακό σουτ του Σίλβα, ο οποίος ακινητοποίησε πρώτα με μία ντρίμπλα, όλη την άμυνα της ΑΕΛ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ (Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης (52’ Γκαζάλ), Ζίζιτς, Φίλιπ, Σπαρβ (81’ Γλυνός), Μούζεκ, Πλατέλλας (52’ Πινακάς), Κρούγιτς, Κωστή (52’ Τόρζε), Ντουρμισάι,

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκανέα, Σάσα (69’ Κάτσε), Ματίγια, Μπερτόλιο (69’ Σίλβα), Γκάμα (77’ Μαντσίνι), Γκαρσία (90’ Μπαγκαλιάνης), Μάνος (77’ Λόπεθ).

πηγή: newsit.gr