Σε 8 μέρες ο Καρέρα υπέστη τις δυο βαρύτερες εντός έδρας ήττες στην καριέρα του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 14:18 Σε 8 μέρες ο Καρέρα υπέστη τις δυο βαρύτερες εντός έδρας ήττες στην καριέρα του

Ο Ιταλός τεχνικός έχει και ένα 7-0 από τη Λίβερπουλ στην πλάτη του.

Oι δυο σερί ήττες της ΑΕΚ από τη Ζόρια και τη Μπράγκα είναι οι βαρύτερες εντός έδρας στη σύντομη προπονητική καριέρα του Μάσιμο Καρέρα ως head coach επαγγελματικής ομάδας.

Η πιο εφιαλτική βραδιά στην καριέρα του Μάσιμο Καρέρα είναι σίγουρα η 6η Δεκεμβρίου 2017, όταν η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ (η οποία είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League όπου ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης) συνέτριψε με 7-0 τη «δική» του Σπαρτάκ Μόσχας. Με χατ τρικ του Κουτίνιο, δύο γκολ του Μανέ και από ένα των Σαλάχ – Φιρμίνο.

Εντός έδρας όμως, η Σπαρτάκ του Καρέρα είχε ελάχιστες απώλειες κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του στη Μόσχα. Eκείνη τη Λίβερπουλ την είχε «σταματήσει» στο 1-1, ενώ πολλοί ακόμα θυμούνται τον θρίαμβο των Ρώσων επί της Σεβίλλης με 5-1 στον ίδιο όμιλο του Champions League, στον οποίο η Σπαρτάκ είχε τερματίσει στην τρίτη θέση.

Η εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (Europa League) στις 15/2/2018 και η αποτυχία σε ματς με την Akhmat Grozny με το ίδιο σκορ στο ρωσικό πρωτάθλημα (23/4/2018) ήταν μέχρι... πρότινος οι πιο βαριές στην καριέρα του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος υπέστη τις δύο βαρύτερες στην προπονητική θητεία του μέσα σε μία εβδομάδα, στον πάγκο της ΑΕΚ! Πριν από μία εβδομάδα με το 0-3 από τη Ζόρια (η Ενωση αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 48' λόγω αποβολής του Σακχόφ) και η σημερινή με το 2-4 από τη Μπράγκα!

Αυτές οι δύο εντός έδρας ήττες σε οκτώ μέρες είναι οι βαρύτερες εντός έδρας του Μάσιμο Καρέρα, του οποίου η καριέρα δεν είναι... τεράστια. Κρέμασε τα παπούτσια του αργά, στα 44 του χρόνια, καθώς στα 41 του αποφάσισε να παίξει με την ιστορική Pro Vercelli στη Serie D! Eντάχθηκε σχετικά γρήγορα στην επικεφαλής στην Ακαδημία της Γιουβέντους προπονητική ομάδα και το 2012 – λόγω της τιμωρίας του κόουτς Αντόνιο Κόντε για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» - «προβιβάστηκε» στην πρώτη ομάδα της «Μεγάλης Κυρίας» όπου έμεινε μόνο για επτά ματς. Εν συνεχεία θήτευσε ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Ιταλίας για δύο χρόνια, δίπλα (πάλι) στον Αντόνιο Κόντε.

Ολα αυτά μέχρι το 2016, όταν αρχκά προσλήφθηκε ως βοηθός του Ντμίτρι Αλέινιτσεφ και εν συνεχεία ανέλαβε τα ηνία της Σπαρτάκ Μόσχας, στα 52 του. Εμεινε δύο χρόνια στη Μόσχα και εν συνεχεία, στις 8/12/2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Στην καριέρα του στέφθηκε πρωταθλητής το 2017 με την Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ έχει κατακτήσει δύο Super Cup. Αμφότερα στην παράταση! Το πρώτο με τη Γιουβέντους επί της Νάπολι το 2012 (4-2) και το δεύτερο εναντίον της Λοκομοτίβ Μόσχας το 2017 (2-1).

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση