Παναιτωλικός – ΑΕΛ: Με σούπερ Βέργο έσπασαν το… ρόδι οι Αγρινιώτες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 21:59 Παναιτωλικός – ΑΕΛ: Με σούπερ Βέργο έσπασαν το… ρόδι οι Αγρινιώτες!

Με τον Νίκο Βέργο να σκοράρει δις, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ στην 11η αγωνιστική της Superleague και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Μείωσε ο Γιουνές στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι ήταν μάλιστα πλούσιο σε θέαμα. Οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα με τον Ντίαζ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για χέρι, μέσω του VAR.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν όμως να “πιέζουν” και στο 6′ έφθασαν ξανά κοντά με τον Αριγίμπι, την κεφαλιά του οποίου πρώτα έδιωξε ο Νάγκι, για να καταλήξει τελικά η μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Το σκορ άνοιξε όμως τελικά στο 16′, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Νίκος Βέργος “νίκησε” τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός παρέμεινε πιο “απειλητικός” και μετά το γκολ, με τον Αριγίμπι να χάνει απίθανη ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ντίας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή, αλλά ο συμπαίκτης του αστόχησε δις από τη βούλα του πέναλτι.

Η Λάρισα θα μπορούσε έτσι να ισοφαρίσει το ματς σε μία δική της μεγάλη φάση στο 41′, αλλά ο Πινακάς είδε τον Κνετ και το δοκάρι να αποκρούουν την κεφαλιά του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν τετ-α-τετ μόλις στο 46′, με τον Φιλίπ να μην μπορεί να νικήσει τον Κνετ. Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες με Πινακά και Ντουρμισάι και Τρούγιτς, αλλά το γκολ δεν ήρθε για την ΑΕΛ.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που βρήκε για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Νίκο Βέργο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή. Από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, έγραψε το 2-0 στο 87′ και “καθάρισε” το ματς.

Η Λάρισα σκόραρε τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Γιουνές, όμως το μόνο που άλλαξε, ήταν το τελικό σκορ (2-1), με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Άφησε μάλιστα πίσω του την ΑΕΛ, στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο Παναιτωλικός – ΑΕΛ

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (76′ λ. τρ. Μελίσσας) – Τζανακάκης, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο – Τσιγγάρας, Ταχάρ (76′ Περέιρα) – Ντίας, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Γιάκολις (68′ Αρσούρα) – Βέργος

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι – Ζίζιτς, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (87′ Γιουνές) – Μπέρτος, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς – Τρούγιτς (87′ Μούζεκ), Πινακάς, Ντουρμισάι

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση