Άρης – ΠΑΟΚ: (Γ)Καμάρι της Θεσσαλονίκης οι “κίτρινοι”! (video)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 21:38 Άρης – ΠΑΟΚ: (Γ)Καμάρι της Θεσσαλονίκης οι “κίτρινοι”! (video)

Με ένα γκολ του Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι, ο Άρης έγινε το… αφεντικό στη Θεσσαλονίκη, αφού επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και τον προσπέρασε στη βαθμολογία της Superleague.

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, οι “κίτρινοι” κέρδισαν πέναλτι με τον Μπερτόλιο στο 40′, ενώ ο “Δικέφαλος του Βορρά” είδε τον διαιτητή να ακυρώνει ένα δικό του με τον Τζόλη, μέσω VAR, χάνοντας την ευκαιρία για ισοφάριση.

Ο Άρης πανηγύρισε έτσι τη νίκη στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας και επέστρεψε στη 2η θέση της Superleague, μετά και το τέλος της 12ης αγωνιστικής, όντας πια στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο -2 από την κορυφή με ματς περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι

Ο Άρης ξεκίνησε το ματς με μία μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, αφού από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η φάση “ξύπνησε” αμέσως τον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του βγήκαν στην επίθεση και “απάντησαν” με τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη να δοκιμάζουν τα πόδια τους χωρίς όμως επιτυχία.

Το παιχνίδι είχε πάντως ρυθμό, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να έχει τον έλεγχο, αλλά τους “κίτρινους” να ψάχνουν διαρκώς τις αντεπιθέσεις. Η εικόνα άλλαξε μετά το πρώτο 15λεπτο, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να επικρατούν και τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να εκλείπουν.

Η ομάδα του Γκαρσία ήταν πιο επιθετική, αλλά δεν είχε καλές επιλογές στην τελική πάσα κι έτσι οι παίκτες του Μάντζιου είχαν την ευκαιρία να “χτυπήσουν” στην κόντρα στο 40′. Ο Μπερτόλιο βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, “τσίμπησε” την μπάλα και συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, για να κερδίσει πέναλτι, με υπόδειξη του διαιτητή και επιβεβαίωση του VAR.

O Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε από τη βούλα για το 1-0 και έτσι ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ έναντι του “αιώνιου” αντιπάλου του στη Θεσσαλονίκη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και “απείλησαν” στο 56′ με ωραία ενέργεια και σουτ του Σβιντέρσκι, ο οποίος έστειλε την μπάλα σύριζα με το κάθετο δοκάρι του Μπουσέ.

Αυτή ήταν όμως και η μοναδική καλή φάση στο δεύτερο μέρος μέχρι και το 71′, όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μία ανατροπή του Τζόλη μέσα στην περιοχή. Μετά την εξέταση του VAR όμως, η απόφασή του ακυρώθηκε, με το προβάδισμα του Άρη να παραμένει στο ματς.

Το ματς έγινε… ροντέο στη συνέχεια, με νέα σκληρά μαρκαρίσματα και συνεχείς διακοπές που δεν επέτρεψαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Άρης τον κράτησε εύκολα μακριά από την εστία του, διατηρώντας μέχρι τέλους το προβάδισμα.

Το τελικό 1-0 έφερε έτσι τους “κίτρινους” ξανά στη δεύτερη θέση και πάνω από τον “Δικέφαλο” του Βορρά στη βαθμολογία της Superleague, όπου ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος, με δεύτερο τον Άρη και τρίτο πια τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις στο Άρης – ΠΑΟΚ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76’ Τζέγκο), Γκάμα (97′ Μπαγκαλιάνης), Γκαρσία (62’ Σαντέ Σίλβα), Μάνος (61’ Λόπεθ).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (λ. τ. 63’ Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Αουγκούστο (78’ Εσίτι), Σβαμπ (78’ Τσόλακ), Τζόλης, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση