Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης: Ιστορικό «διπλό» με «τρελό» VAR

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 19:39 Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης: Ιστορικό «διπλό» με «τρελό» VAR

Την πρώτη του νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού σε επίπεδο Superleague κατάφερε να πάρει ο Απόλλων Σμύρνης (1-0). Οι Αγρινιώτες σκόραραν, αλλά το τέρμα τους ακυρώθηκε -σωστά- από το VAR, με τον διαιτητή Τζοβάρα να «γυρίζει» τελικά τη φάση στο ξεκίνημα της, επειδή δεν εκτελέστηκε όπως έπρεπε ένα οφσάιντ.

Σπουδαία νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 1-0 πήρε ο Απόλλων Σμύρνης. Με το αποτέλεσμα αυτό η «Ελαφρά ταξιαρχία» έφτασε τους 10 βαθμούς και παρέμεινε στο +1 από τους γηπεδούχους.

Παρά τη μικρή υπεροχή του Παναιτωλικού στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Απόλλων Σμύρνης ήταν αυτός που «πάτησε» καλύτερα στη συνέχεια και κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία. Οι Αγρνιώτες παρουσίασαν kai p;ali προβλήματα στην άμυνα και στο 37′ δέχθηκαν το γκολ. Ο Μαρκ Φερνάντεθ εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια και μπαλιά του Ιωαννίδη στο 36′ και έκανε το 0-1.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε λίγο «στροφές», αλλά δεν μπόρεσε να προκαλέσει προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Μοναδική αξιόλογη στιγμή του, η επικίνδυνη σέντρα του Αριγίμπι στο 45′ (δεν πρόλαβαν να μπουν στη φάση Βέργος και Ντουάρτε).

Ο Απόλλων Σμύρνης θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κι έτσι να μη δώσει… δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία του ματς. Ο Παναιτωλικός όμως έγινε πιο… ζωηρός επιθετικά και προσπάθησε να «χτίσει» μια καλή προσπάθεια. Στο 73’ επικράτησε τεράστια σύγχυση, με το που οι γηπεδούχοι σκόραραν.

Ο Χόρχε Ντίας έκανε τρομερή ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Μεντόσα που απέφυγε τον Μπαξεβανίδη και πλάσαρε για το 1-1. Το τέρμα όμως, αλλά και ένα πιθανό πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων (στη φάση πριν το γκολ) συζητήθηκαν από το VAR και τον ρέφερι.

Το γκολ δεν μέτρησε, το πέναλτι δεν δόθηκε, με τον διαιτητή Τζοβάρα να δίνει τελικά –μετά από επτά λεπτά συζήτησης- οφσάιντ υπέρ των γηπεδούχων, πριν τη φάση του πέναλτι. Το γκολ δεν μπήκε στον… πίνακα του σκορ, επειδή η μπάλα δεν είχε στηθεί από τους Αγρινιώτες, για να εκτελεστεί η παράβαση του οφσάιντ!

Ο Παναιτωλικός τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και στο 90 έχασε τεράστια ευκαιρία. Το σουτ του Ταχάρ από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε του αγώνα ο Ντάουντα σκόραρε κόντρα στους γηπεδούχους, τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση