ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1- Ισλανδός Άι Βασίλης - Δείτε τα γκολ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 22:05 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1- Ισλανδός Άι Βασίλης - Δείτε τα γκολ

Στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League 1, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠΑΟ χάρις στο γκολ του  Σβέριρ Ίνγκασον στο 65' - Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 11' με τον Σφιντέρσκι, αλλά ο ΠΑΟ απάντησε άμεσα με τον Αϊτόρ στο 16' και στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος - Στο δεύτερο δεν μπόρεσε να απειλήσει κι έτσι Δικέφαλος πήρε το τρίποντο και θα κάνει καλές γιορτές

O Κάρολ Σφιντέρσκι σκόραρε στην αρχή, αφιέρωσε το γκολ στον άτυχο Μούσα Ουαγκέ, πάσαρε στον Ινγκασον και με δύο κεφαλιές ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που παρά τα προβλήματα και τις απουσίες (Κουρμπέλης, Διούδης) το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Με Βιεϊρίνια (ξανά) μπακ ο ΠΑΟΚ

Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε να αντιμετωπίσει πριν από την έναρξη του αγώνα τα προβλήματα με τις απουσίες των Ροντρίγκο, Ουαγκέ στο δεξιό άκρο της άμυνας και η επιλογή του ήταν να επαναφέρει σε ρόλο μπακ τον Αντρέ Βιεϊρίνια που μαζί με τους Ινγκασον, Μιχαηλίδη και Γιαννούλη αποτελούσαν την αμυντική τετράδα του ΠΑΟΚ,

Στη μεσαία γραμμή δίπλα στο δίδυμο Αουγκούστο και Ελ Καντουρί ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Τόμας Μουργκ αφήνοντας στον πάγκο τον συμπατριώτη του Στέφαν Σβαμπ.

Χωρίς Διούδη και Κουρμπέλη ο ΠΑΟ

O Λάζλο Μπόλονι, με δεδομένη την απουσία του αρχηγού, Δημήτρη Κουρμπέλη (το οστικό οίδημα στους προσαγωγούς θα τον κρατήσει τρεις εβδομάδες εκτός δράσης), εμπιστεύτηκε τον Φραν Βέλεθ σε ρόλο αμυντικού μέσου, στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χουάνκαρ αντί του Ζαγαρίτη.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν να ξεκινήσει ο Σωκράτης Διούδης. Ωστόσο ο βασικός τερματοφύλακας των «πρασίνων» τέθηκε νοκ άουτ λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, με ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη και κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο νεαρός Βασίλης Ξενόπουλος, που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Βρήκαν δίχτυα νωρίς - νωρίς
Ο ΠΑΟΚ βρήκε νωρίς στο ματς (11’) ένα γκολ που το έψαχνε για πολλούς λόγους. Και για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αλλά και για να δει τον Κάρολ Σφιντέρσκι να επιστρέφει μετά από σχεδόν ένα μήνα (και έξι αγώνες) στα γκολ.

Ο Πολωνός πήρε ψυχολογία από το έκτο φετινό τέρμα του και στο 19ο λεπτό απείλησε εκ νέου την εστία του Παναθηναϊκού.

Πάντως, η απάντηση των «πράσινων» ήταν άμεση. Ξεχασμένος στο αριστερό άκρο της άμυνας των γηπεδούχων ο Αϊτόρ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για δεύτερο σερί ματς νικώντας με πλασέ τον Πασχαλάκη και φέρνοντας τις δύο ομάδες ξανά στην ίδια αφετηρία. Όλα αυτά στα πρώτα 16 λεπτά του ντέρμπι!

Ένα στημένο του Μακέντα ήταν η δεύτερη (και τελευταία στο πρώτο μισό) καλή στιγμή των «πράσινων» στο πρώτο 45λεπτο, με τον Σφιντέρσκι να απειλεί για τρίτη φορά στο 43’, αλλά τον Ξενόπουλο να τον σταματά με εντυπωσιακό τρόπο στο «τετ α τετ» του Πολωνού από την πάσα του Τζόλη.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε στο β’ μέρος να είναι η ομάδα που απειλούσε πολύ περισσότερο και ήταν η πιο επικίνδυνη στο χορτάρι. Απείλησε πρώτα με την κεφαλιά του Βιεϊρίνια και ακολούθως με το σουτ του Ζίβκοβιτς, τελικά στο 64’ βρήκε το γκολ και πάλι με κεφαλιά. Αυτή τη φορά ο Σφιντέρσκι χρεώθηκε την ασίστ καθώς από το κεφάλι του Πολωνού η μπάλα έφτασε στον Ινγκασον που την έστειλε στα «πράσινα» δίχτυα γράφοντας το 2-1.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Μπόλονι έριξε δύο επιθετικούς (Καρλίτος, Ιωαννίδης) σε μια προσπάθεια να φανεί η ομάδα του στο δεύτερο μισό του γηπέδου, με τον ΠΑΟΚ να αγγίζει το τρίτο γκολ στο 77’ με το σουτ του Αουγκούστο που τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» ξανά φάνηκε με την κεφαλιά του Σάντσεθ (85’) και πολύ περισσότερο με μια ακόμη στημένη μπάλα και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη (88’), μετά την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Πασχαλάκη.

MVP: Γκολ, ασίστ και συμμετοχή σε άλλες δύο σημαντικές στιγμές του ΠΑΟΚ για τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος ήταν μια μόνιμη απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Καλό παιχνίδι, μετά από καιρό, από τον Δημήτρη Γιαννούλη, στα δύο κομμάτια του γηπέδου, με ελάχιστα λάθη και μια ασίστ, παρά τις ενοχλήσεις από το δυνατό μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Αϊτόρ νωρίς στο ματς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αχιλλέας Πούγγουρας δεν μπόρεσε να περιορίσει τη δράση του Σφιντέρσκι από τον οποίο έχασε πολλές μονομαχίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική συμπεριφορά των «πράσινων» στη φάση του 2-1. Αρχικά ο Βέλεθ και στη συνέχεια ο Σάντσες είδαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ (Σφιντέρσκι και Ινγκασον) βόλεϊ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ούγγρος Τάμας Μπόγκναρ, που σφύριξε αρκετά σ’ όλο το ενενηντάλεπτο, χρειάστηκε τη βοήθεια και τον έλεγχο του VAR για να επικυρώσει τόσο το γκολ του Κάρολ Σφιντέρσκι, όσο κι αυτό του Αϊτόρ. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για το σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες του Αϊτόρ (είδε κίτρινη) πάνω στον Γιαννούλη στο 5ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός φώναξε για τη φάση του 40’ με πρωταγωνιστές τους ίδιους ποδοσφαιριστές για την οποία ο Ούγγρος ρέφερι έκρινε ότι δεν συνιστούσε παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό, που φάνηκε στο γκολ της (προσωρινής) ισοφάρισης από τον Αϊτόρ και στο φινάλε με την ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη. Αντίθετα οι «ασπρόμαυροι» εκτός των δύο γκολ είχαν πολλές περισσότερες καλές στιγμές, καθώς μετά το πρώτο εικοσάλεπτο έλεγξε το ρυθμό του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83’ Κρέσπο), Ινγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Αουγκούστο (89’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (72’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (89’ Περέιρα), Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (89’ Μπουζούκης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (72’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (82’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (72’ Ιωαννίδης).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση