ΑΕΚ – Βόλος: «Κόκκινο» στην Ένωση από τους Βολιώτες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 22:04 ΑΕΚ – Βόλος: «Κόκκινο» στην Ένωση από τους Βολιώτες

Φοβερό ματς στη Ριζούπολη με 4 γκολ και τρεις κόκκινες κάρτες, με τον Βόλο να “σταματά” την ΑΕΚ στη 13η αγωνιστική της Superleague και να παίρνει ισοπαλία με 2-2.

Οι Βολιώτες ήταν εξαιρετική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη στο ματς, ενώ η Ένωση “πούλησε” τη δική της ευκαιρία με τις δύο αποβολές μετά την ισοφάριση του αγώνα. 

Ο Τάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4′, ο Φεράρι ισοφάρισε με σουτ από κοντά στο 16′ κι ο Ουάρντα με κεφαλιά στο 34′ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ανσαριφάρντ στο 70′.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “απείλησε” μόλις στο 2ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία να σουτάρει από μακριά και τον Κλέιμαν να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να καταλήξει αυτή στο οριζόντιο δοκάρι και να περάσει σε κόρνερ.

Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε όμως με φοβερό τρόπο το κόρνερ και με τον τερματοφύλακα του Βόλου να έχει νέα κακή αντίδραση, η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα για το 1-0 της Ένωσης, μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Μετά το γρήγορο γκολ της Ένωσης, οι Βολιώτες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδα κι έψαξαν την ισοφάριση. Τη βρήκαν μάλιστα στην πρώτη φάση τους στο ματς, αφού στο 16′ ο Μπαρτόλο σέντραρε από αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε άσχημα κι η μπάλα στρώθηκε στον Φεράρι, ο οποίος από κοντά σούταρε και νίκησε τον Τσιντώντα για το 1-1.

Παρά την ισοφάριση, ο Βόλος συνέχισε να έχει την υπεροχή στο ματς και ήταν αυτός που βρήκε κι ένα δεύτερο γκολ, όταν από σέντρα του Μπαρτόλο, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά μέσα στην “καρδιά” της άμυνας της ΑΕΚ κι έκανε το 1-2 στο ματς.

Η ομάδα του Καρέρα προσπάθησε στη συνέχεια να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και έφθασε μία “ανάσα” από ένα δικό της δεύτερο γκολ, με τον Σιμάνσκι να σουτάρει από κοντά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τον Φεράρι να σώζει την ομάδα του με κεφαλιά πάνω στη γραμμή της εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής της ΑΕΚ “ανακάτεψε” την… τράπουλα, ρίχνοντας στο γήπεδο και τον Ανσαριφάρντ, αλλά οι Βολιώτες ήταν αυτοί που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπαρτόλο σκόραρε σε μία αντεπίθεση, αλλά ο επόπτης έδειξε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ και το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση, ακυρώνοντας το γκολ.

Αφού δεν δέχθηκε λοιπόν και τρίτο γκολ, η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει και “πίεσε” τους φιλοξενούμενους, χάνοντας ευκαιρίες με τον Σάκχοφ και τον Ολιβέιρα.

Στο 70′ όμως, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Ανσαριφάρντ με προβολή κατάφερε να σκοράρει για την ΑΕΚ και έφερε ξανά το ματς στα ίσια.

Η Ένωση δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί την ψυχολογία από το γκολ, αφού λίγα λεπτά μετά, ο Παουλίνιο κράτησε τον αντίπαλό του λίγο έξω από την περιοχή και ενώ είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να δεχθεί και δεύτερη και να αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ακόμη και με παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ έψαξε πάντως ένα τρίτο γκολ και σε μία από τις επιθέσεις της, ο Ολιβέιρα ήταν έτοιμος να βγει σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ανατράπηκε από τον Κολόμπο και με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Γιαννίκη.

Το “ροντέο” των τελευταίων λεπτών συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για επιπλέον τέρματα, αλλά μόνο μία… νέα κόκκινη να προστίθεται στο φύλλο αγώνα. Ο Σάκχοφ χτύπησε εκτός φάσης τον Ουάρντα και αντίκρυσε κι αυτός την κόκκινη κάρτα με την Ένωση να ολοκληρώνει με 9 παίκτες το ματς.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν έτσι και μία μεγάλη επέμβαση του Τσιντώντα στις καθυστερήσεις για να γλιτώσουν την ήττα και να “προστατέψουν” έστω τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Το τελικό 2-2 βρήκε και τις δύο ομάδες… απογοητευμένες, αφού αμφότερες είχαν την ευκαιρία για μία νίκη που θα τις διατηρούσε κοντά στους ανταγωνιστές τους στη βαθμολογία της Superleague.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση