ΑΕΚ: Νέα «σύννεφα» για Καρέρα παρά την έμπρακτη στήριξη της διοίκησης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 10:03 ΑΕΚ: Νέα «σύννεφα» για Καρέρα παρά την έμπρακτη στήριξη της διοίκησης

Η Ένωση μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια της και η πίεση αυξάνεται.

Η χθεσινή ισοπαλία (2-2) της ΑΕΚ με τον Βόλο στη Ριζούπολη για τη 13η αγωνιστική της Super League 1 και παράλληλα άλλη μια εμφάνιση γεμάτη «ανεξήγητα» ποδοσφαιρικά πράγματα, φέρνουν -εκ των πραγμάτων- ξανά στο προσκήνιο τον Μάσιμο Καρέρα και όχι για θετικούς λόγους. Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται σε πίεση να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά αυτό όπως φάνηκε έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Η διοίκηση της Ένωσης στήριξε τον 56χρονο προπονητή έμπρακτα την προηγούμενη εβδομάδα, φέρνοντας τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους. Όμως, τα όσα έγιναν στο γηπεδο για ακόμη ένα ματς των «κιτρινόμαυρων», παρατείνουν την εσωστρέφεια που κυριαρχεί εδώ και κάμποσο καιρό. Μάλιστα, για ακόμη μια φορά τα Χριστούγεννα θα είναι... μαύρα, καθώς για δέκατη σερί χρονιά δεν ήρθε νίκη πριν τη χειμερινή διακοπή.

Ύστερα και από αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια της και δύο στα τελευταία οκτώ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, κάτι που επιφέρει εύλογα αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Καρέρα. Μάλιστα, ο ίδιος φάνηκε εκνευρισμένος από όσα έκαναν οι παίκτες του, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Για το ματς και οι πρώτες σκέψεις του, είπε: «Σιγουρα δεν μου άρεσε το πρώτο ημίχρονο. Δεν μπήκαμε σωστά, δεν είχαμε χαρακτήρα. Με βάζει σε σκέψεις αυτό και θα γίνουν αλλαγές. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Δεν γίνεται κάθε φορά να δεχόμαστε πράγματα από τον αντίπαλο, όχι γιατί είναι καλύτερο, αλλά από δικά μας λάθη».

Αναφορικά με το ποιες είναι αυτές οι σκέψεις κι αν έχει να κάνει με παίκτες ατομικά, απάντησε: «Όλη η ομάδα κερδίζει, ισοφαρίζει και χάνει. Όλοι μαζί πρέπει να καταλάβουμε τα λάθη. Ότι στο γήπεδο πρέπει να ματώσουμε, να ιδρώσουμε, να τρέξουμε για την ομάδα».

Σχετικά με τις παγίδες που έλεγε πριν το ματς, απάντησε: «Δημιουργήσαμε τις παγίδες μόνοι μας. Όλοι μαζί. Κατάλαβα ότι δεν μπήκε καλά η ομάδα. Δεν αρκεί να λέγεσαι ΑΕΚ για να κερδίσεις. Αρκεί να καταλάβεις το σωστό κίνητρο για να κερδίσεις».

Τέλος, για τη συνέχεια ανέφερε: «Σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Και πέρυσι όταν ήρθα, ήμασταν 10 πόντους πίσω από τον πρώτο και μετά επιστρέψαμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τους αγώνες δεν τους κερδίζεις στα χαρτιά και με τα λόγια, αλλα τους κερδίζεις βάζοντας στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση