Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέτρα 900 εκατομμυρίων δολαρίων για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 12:54 Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέτρα 900 εκατομμυρίων δολαρίων για τον κορωνοϊό (φωτο Reuters)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και οι διοργανωτές στο Τόκιο “παλεύουν” για να καταφέρουν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση το ερχόμενο καλοκαίρι του 2021.

Αυτό συνεπάγεται όμως και τεράστιες δαπάνες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διοργανωτές επανέλαβαν την πρόβλεψή τους ότι το συνολικό κόστος της αναβολής, συμπεριλαμβανομένων των αντιμέτρων COVID-19,  ανέρχεται σε περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας το συνολικό κόστος διεξαγωγής των Αγώνων σε περίπου 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε το καλύτερο δυνατό σύστημα.  Είναι ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα για εμάς να διασφαλίσουμε την ύπαρξη γιατρών και νοσηλευτών», δήλωσε στους επικεφαλής ο διευθύνων σύμβουλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ο Τοσίρο Μούτο 

Τα αντίμετρα COVID-19 θα περιλαμβάνουν υποδομή δοκιμών PCR, δημιουργία κλινικής, καθώς και δημιουργία απομακρυσμένης κάλυψης και αντιμέτρων στα κέντρα επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με την περίληψη του προϋπολογισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση