ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Έσωσε τον βαθμό στο 96′ με πέναλτι o Δικέφαλος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 19:40 ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Έσωσε τον βαθμό στο 96′ με πέναλτι o Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη Λάρισα, με την ΑΕΛ να κρατάει τη νίκη μέχρι και το 95′. Ωστόσο, ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε τον τρόπο να “σώσει” τον βαθμό, με τον Βιεϊρίνια να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Σφιντέρσκι και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο φινάλε, ωστόσο άφησε δύο βαθμούς στη Λάρισα κι έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μένοντας στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Τζόλη (28’, 30’, 37’, 65’) και μία τεράστια διπλή με τους Ίνγκασον και Μουργκ στο 43’, με τον δεύτερο μάλιστα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νάγκι, με τους φιλοξενούμενους να πληρώνουν την αστοχία τους.

Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πλησιάσει με αξιώσεις την μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, έχοντας μόνος κάποιες καλές στιγμές από εκτελέσεις κόρνερ. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά και δυσκόλεψαν το «δικέφαλο του Βορρά» στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στα… ψηλά όμως και ειδικά στις εκτελέσεις κόρνερ του ΠΑΟΚ, οι «βυσσινί» έδειξαν να έχουν μεγάλο πρόβλημα. Στο 30’ και σε μια τέτοια «στημένη» φάση, ο Νάγκι έκανε άσχημη έξοδο, αλλά ο Μπέρτος έδιωξε πάνω στη γραμμή την προβολή του Τζόλη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 37’ η άμυνα της ΑΕΛ βρέθηκε σε… σύγχιση, αλλά ο Τζόλης –με προβολή- έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «βυσσινί». Στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου (42’) ο Νάγκι έδιωξε την κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μουργκ κόντραρε σε αμυνόμενο και πήγε στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο επιθετικός και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Νάγκι. Η ΑΕΛ έπαιζε καλή άμυνα και την κατάλληλη στιγμή, μάλιστα, μπόρεσε να βρει και γκολ.

Στο 69′ ο Πινακάς χόρεψε τον Βαρέλα, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ίνγκασον και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ πάνω από το σώμα του Πασχαλάκη άνοιξε το σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς αιφνιδιάστηκαν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντιδράσουν άμεσα. Οι παίκτες του Γκαρσία δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Νάγκι, ο οποίος, όμως, ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι στο 95′, με τον διαιτητή να δίνει σωστά το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια, που έγραψε το τελικό 1-1 στο 96′, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει τουλάχιστον να σώσει τον βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση