Champions League: 23ος ο Ολυμπιακός στο UEFA all time ranking, ο Παναθηναϊκός πιο πίσω

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 13:04 Champions League: 23ος ο Ολυμπιακός στο UEFA all time ranking, ο Παναθηναϊκός πιο πίσω

Η UEFA έβγαλε το all time ranking στην ιστορία του Champions League. Οι θέσεις που έχουν καταλάβει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

H UEFA έδωσε στη δημοσιότητα το all time ranking του Champions League (με… εκκίνηση το 1995) και μεγάλο ενδιαφέρον –κυρίως για το ελληνικό κοινό- έχει η θέση που έχουν καταλάβει οι ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), αλλά και τον ΠΑΟΚ, που έχει «κολλήσει» στην προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 23η θέση του ranking της UEFA με 161 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι… λίγο πίσω (29ος) με 143 βαθμούς. Στην 72η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 72 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στη θέση 133 με 21 βαθμούς.

Η πολυνίκης Ρεάλ Μαδρίτης κάθεται στον… σχετικό θρόνο,, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα.

Να αναφέρουμε ότι η UEFA διαμορφώνει το ranking της ανάλογα με τις νίκες που έχει πάρει κάθε ομάδα στη διοργάνωση και με τις ισοπαλίες, δίνοντας δύο βαθμούς στις ομάδες για κάθε νίκη και έναν για κάθε ισοπαλία.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση