Άρης – ΑΕΚ: Διπλό για την Ένωση με «σφραγίδα» Χιμένεθ και Λιβάι Γκαρσία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 22:08 Άρης – ΑΕΚ: Διπλό για την Ένωση με «σφραγίδα» Χιμένεθ και Λιβάι Γκαρσία

Με το αγαπημένο 1-0 του Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της και στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Άρη, τον οποίο και “έπιασε” πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη Superleague.

Σε εξ αναβολής αγώνα για την 8η αγωνιστική, η Ένωση “απειλήθηκε” ελάχιστα από τους “κίτρινους” και με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι. Δοκάρι είχε στις καθυστερήσεις ο Ανσαριφάρντ, με τον Λιβάγια να σκοράρει στη συνέχεια, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μέσω VAR ως οφσάιντ.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες “πάλεψαν” από τα πρώτα λεπτά για την κατοχή της μπάλας και το ματς ήταν “ανοικτό”, αλλά χωρίς καμία από τις δύο να καταφέρνει να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς ήρθε από λάθος της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Λόπες έχασε την μπάλα στο 7′ και ο Μάνος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά το πλασέ του ήταν άσχημο και δεν κατέληξε προς την εστία.

Η Ένωση “απάντησε” στο 21′ με τον κορυφαίο της παίκτη, Λιβάι Γκαρσία να κάνει εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και σέντρα ακριβείας για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά αυτή ήταν αδύναμη και ο Μπουσέ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Ακολούθησαν δύο… παραλίγο ευκαιρίες με Σιμόες και Σάσα, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ και το σκορ να παραμένει στο 0-0. Το δεύτερο μέρος όμως, ξεκίνησε με την ΑΕΚ στην επίθεση και τον Ανσαριφάρντ να “απειλεί” ξανά την εστία του Άρη, αλλά να στέλνει την μπάλα σύριζα με το κάθετο δοκάρι των “κιτρίνων”.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 65′ από μία στημένη φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της κλειστής γωνίας του Μπουσέ, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει για να πάρει η ΑΕΚ το προβάδισμα στο σκορ με 1-0.

Ο Χιμένεθ θέλησε να “κόψει” το ρυθμό του αγώνα αμέσως μετά και να περάσει στο γήπεδο ξεκούραστους ποδοσφαιριστές, γεγονός που οδήγησε σε ένα απίθανο περιστατικό. Ο Ισπανός τεχνικός είχε δώσει την εντολή σε Σάκχοφ και Ολιβέιρα να περάσουν στο ματς, αλλά ο διαιτητής έκανε λάθος και επέτρεψε αρχικά μόνο στον πρώτο να περάσει στο ματς. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα μία ένταση για πάνω από πέντε λεπτά, αφού η Ένωση δεν δικαιούτο στη συνέχεια να διακόψει ξανά το ματς για την τελευταία της αλλαγή, με τον Πορτογάλο επιθετικό να ξανά κάθεται στον πάγκο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε πάντως με την ΑΕΚ να “απειλεί” ξανά, με τον Ανσαριφάρντ να χάνει μία ακόμη ευκαιρία στο 82′, με νέα αδύναμη κεφαλιά που κατέληξε στην “αγκαλιά” του Μπουσέ. Ο Ιρανός θα μπορούσε να σκοράρει και στις καθυστερήσεις από “μαγική” σέντρα του Λιβάγια, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Κροάτης την έστειλε στα δίχτυα στην επαναφορά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν άλλαξε όμως, με την ομάδα του Χιμένεθ να μην “απειλείται” καν στο τέλος και να πανηγυρίζει άνετα το διπλό στο “Βικελίδης”, το οποίο και την έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Superleague. H AEK ισοβαθμεί πια με τον Άρη στους 33 βαθμούς, μετά από 16 αγώνες πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο Άρης – ΑΕΚ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ – Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ροζ, Σάκιτς (87’ Τζέγκο) – Σάσα (87’ Ιωάννου), Ματίγια – Μπρούνο Γκάμα, Σίλβα (63’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι – Μάνος (75’ Λόπεθ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδη – Μπακάκη, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου (20’ λ.τρ. Λάτσι), Λόπες – Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60’ Mάνταλος), Γαλανόπουλος – Γκαρσία (75’ Σακχόφ), Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση