Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Χασάν, ο λυτρωτής [Highlights]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 17:35 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Χασάν, ο λυτρωτής [Highlights]

Με buzzer beater γκολ του Χασάν, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, για την 17η αγωνιστική της Superleague.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τα χρειάστηκε κόντρα στο εξαιρετικό ΠΑΣ, ο οποίος βρέθηκε μία ανάσα από το να πάρει “χρυσό” βαθμό στο Φάληρο. Ωστόσο, ο Χασάν, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 66′, είχε διαφορετικά σχέδια και με γκολ στις καθυστερήσεις λύτρωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τους διώκτες του κι έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά ότι θα αποτελέσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στο ξεκίνημα, την ώρα που οι Ηπειρώτες πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, φανερώνοντας την ποιότητα τους.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 17’ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Ελ Αραμπί έκανε την προβολή με τον Χουτεσιώτη να πέφτει πάνω του. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ πάνω στον Μαροκινό επιθετικό.

Στο 20’ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά στην αριστερή του πλευρά και κράτησε το 0-0.

Στο 28’ σημειθώθηκε η πρώτη φάση από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Παμπλίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, αλλά ήταν αδύναμο και η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Παμλίδης βρέθηκε εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Σεμέδο και έφυγε κόρνερ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, περνώντας το παιχνίδι τους Φορτούνη και Καμαρά, χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσε για το γκολ. Οι Γιαννιώτες με τη σειρά τους, ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και έκλειναν καλά τους χώρους. 

Στο 52′ ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ κι ακυρώθηκε το γκολ του.

Οι Βαλμπουενά και Φορτούνης δεν μπορούσαν να βρουν χώρους, η ώρα περνούσε και έτσι ο Μαρτίνς θέλοντας να τα παίξει όλα για όλα, πέρασε όλα τα επιθετικά όπλα της ομάδας του.

Οι Χασάν και Βρουσάι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν πιο κινητικό τον Ολυμπιακό. Και πάλι, όμως, ο ΠΑΣ κρατούσε γερά πίσω.

Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στο 90+3’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από θέση έξω δεξιά, με τον Χασάν να λυτρώνει τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (72΄ Βρουσάι), Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46΄ Καμαρά), Βαλμπουενά (82΄ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (66΄ Χασάν), Μπρούμα (46΄ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46΄ Αθανασίου), Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Λιάσος, Σιόντης, Καρτάλης (87΄ Πανουργιάς), Μπρένερ (55΄ Ελευθεριάδης), Λεό, Παμλίδης (79΄ Νάουμετς).

πηγή: newsit.gr