ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Επιθετική «καταιγίδα» παρέσυρε τους Κρητικούς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 19:37 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Επιθετική «καταιγίδα» παρέσυρε τους Κρητικούς

Ο ΠΑΟΚ ήταν “καταιγιστικός” και πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την Κρήτη, επικρατώντας… μόνο με 3-0 του ΟΦΗ στη 17η αγωνιστική της Superleague. Με 10 παίκτες έπαιζαν από το 25′ οι γηπεδούχοι.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έκανε “πάρτι” από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στην επίθεση και έχασε σωρεία ευκαιριών πριν και μετά την αποβολή του Βάτερμαν.

Οι Κρητικοί άντεξαν στο πρώτο μέρος, αλλά “κατέρρευσαν” στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με Τζόλη, Βαρέλα και Κρμέντσικ για μια άνετη τελικά επικράτηση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα επιθετικές από τα πρώτα λεπτά, με το παιχνίδι να έχει εξαιρετικό ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται καλύτερα, δημιουργώντας από την αρχή σημαντικές ευκαιρίες για ένα γκολ.

Μόλις στο 4′ ο Ουάρντα ανάγκασε σε απόκρουση τον Βάτερμαν με σουτ από τα όρια της περιοχής, ενώ ο Κρμέντσικ στο 7′ σούταρε πάνω από τα δοκάρια από κοντά, μετά από ασίστ του Μουργκ.

Ο ΟΦΗ “απάντησε” με ένα καλό σουτ του Στάικου που πέρασε άουτ, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να “απειλεί” με πρωταγωνιστή τον Κρμέντσικ, ο οποίος είχε και δοκάρι με απίθανη γυριστή κεφαλιά 19′.

Η φάση του αγώνα ήρθε όμως στο 25′, όταν ο Τζόλης βρέθηκε απέναντι από τον Βάτερμαν, τον πέρασε με ωραίο “τσίμπημα” της μπάλας και ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια πήγε και στο VAR και άλλαξε την απόφασή του, αποβάλλοντας τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Απέναντι σε 10 παίκτες, ο ΠΑΟΚ αύξησε την “πίεσή” του στη συνέχεια, αλλά ο Σωτηρίου μπήκε στο ματς “ζεστός” και με δύο καταπληκτικές αποκρούσεις, αρνήθηκε το γκολ, αρχικά σε προβολή του Κρμέντσικ από κοντά και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Τζόλη στο “γάμα” της εστίας.

Ό,τι δεν κατάφερε στις πολλές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ, το κατάφερε όμως κατευθείαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Από σέντρα του Μουργκ στο 48′ ο Τζόλης έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της ομάδας του στο ματς.

Πέντε λεπτά μετά δε, “καθάρισε” και οριστικά τον αγώνα, αφού μετά από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη και νέα ασίστ του Αυστριακού μέσου, ο Βαρέλα βρέθηκε σε θέση φορ και πλάσαρε από κοντά, με τον Σωτηρίου να έχει κακή αντίδραση και να δέχεται το γκολ για το 2-0 στο παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγει στην επίθεση στη συνέχεια, αλλά παίζοντας και με παίκτη λιγότερο, το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει περισσότερους χώρους στον ΠΑΟΚ για να “χτυπήσει” στην κόντρα. Ο Κρμέντσικ βρήκε έτσι την ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερο σερί ματς με τη φανέλα του “Δικεφάλου του Βορρά”, αφού στο 67′ έκανε τρομερή ενέργεια και πλασέ για το 3-0.

Ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε στη συνέχεια σε αρκετές αλλαγές και η ομάδα του άφησε το πόδι από το… γκάζι, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έτσι μια σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα και συνεχίζει να δίνει τη “μάχη” του για να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό και την πρώτη θέση της Superleague. “Οπισθοχώρησε” από την πλευρά του ο ΟΦΗ, στη δική του προσπάθεια να πλησιάσει την πρώτη 6άδα και τα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

ΟΦΗ (Σίμος): Bάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης (30’ Σωτηρίου), Βούρος, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (77’ Σουρνάκης), Βαφέας, Στάικος, Νέιρα, Στάρτζεον (68’ Γρίβας), Σαρντινέρο (68’ Γιαννούλης)

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (76’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (76’ Ντάγκλας Αουγκούστο), Τζόλης, Μουργκ (69’ Λάμπρου), Ουάρντα (83′ Κωνσταντέλιας), Κρμέντσικ (76’ Σβιντέρσκι)

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση