Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Super League 1, Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με Καμπετσή - Δείτε το γκολ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 23:10 Super League 1, Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με Καμπετσή - Δείτε το γκολ
Ο Αρης πίεσε αφόρητα τον Παναθηναϊκό στο β' μέρος, αλλα οι Πράσινοι, με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Σωκράτη Διούδη, διατήρησαν το 0-1 (9' Καμπετσής) και μείωσαν την απόσταση στο -5 από τον αντίπαλό τους στη  Super League 1

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στη μάχη της 4αδας με το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη καθώς μείωσε τη βαθμολογική διαφορά στους πέντε πόντους, ενώ ο Άρης γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική (εντός έδρας) ήττα του. Οι «πράσινοι» είχαν σύμμαχο την τύχη αλλά και την αποτελεσματικότητα του Άρη, εξασφάλισαν τους βαθμούς με το γκολ του Αργύρη Καμπετσή και πήραν αυτό που ήθελαν με το «ταμπούρι» που εφάρμοσαν σε όπλο το δεύτερο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» δεν αξιοποίησαν μια ντουζίνα ευκαιρίες.

Η 11ΑΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ έδειξε πολύ ξεκάθαρα την ανάγκη γι’ αλλαγές και ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε πέντε. Ο Μάριος Σιαμπάνης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ενώ μοναδική αλλαγή στην τετράδα της άμυνας ήταν η χρησιμοποίηση του Νικόλα Ιωάννου καθώς διατηρήθηκαν οι Μπεναλουάν, Ροζ, Σούντγκρεν. Ο Τζέιμς Τζέγκο προτιμήθηκε για παρτενέρ του Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Κριστιάν Λόπεθ πήρε φανέλα βασικού μετά από τρεις μήνες καθώς η τελευταία φορά ήταν στην εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Επιστροφή στο βασικό σχήμα υπήρξε και για τον Ματέο Γκαρσία, ενώ παρέμειναν οι Μπρούνο Γκάμα, Ντανιέλ Μαντσίνι στο 4-2-3-1 του Άρη.

Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΜΠΟΛΟΝΙ
Ο Λάζλο Μπόλονι επιβεβαίωσε ότι λατρεύει τις εκπλήξεις γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά απρόβλεπτο προπονητή σε ότι αφορά τις αρχές επιλογές σ’ έναν αγώνα. Γιατί αποφάσισε να μην ξεκινήσει στο παιχνίδι ένας εκ των Μακέντα, Καρλίτος αλλά ο 19χρονος Αργύρης Καμπετσής ο οποίος (πριν το παιχνίδι) μετρούσε μόλις 56 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής! Ιωαννίδης και Εμμανουηλίδης τοποθετήθηκαν στα επιθετικά άκρα. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είχε να κάνει με τις απουσίες στη μεσαία γραμμή (σ. σ. Κουρμπέλης, Βιαγιαφάνες) και ο προπονητής των «πράσινων» επέλεξε τους Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο ενώ για την τετράδα στην άμυνα προτίμησε τους Χουανκάρ, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Μολό. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με 4-3-3.

ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ… 291 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ
Μετά την προειδοποιητική βολή του 6ου λεπτού, ο Αργύρης Καμπετσής βρήκε δίχτυα έπειτα από 291 ημέρες κι εκείνον τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την Πρωταπριλιά του 2019. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Βέλεθ κινήθηκε ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας και μετά το δικό του παράλληλο σουτ, ο 19χρονος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1) στο 9’. Έχοντας αποκτήσει το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός εστίασε στη διαφύλαξη του σκορ, στηρίχθηκε στις σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και ουσιαστικά αναζήτησε την ευκαιρία για την κόντρα επίθεση. Η πιο σπουδαία ήταν στο 44’ όταν οι «πράσινοι» βρήκαν με αριθμητική ισορροπία αλλά ο Μαουρίτσιο άνοιξε την μπάλα και τον έκοψε ο Μπεναλουάν.

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ

Οι γραμμές του Παναθηναϊκού δημιούργησαν έναν τοίχο στον Άρη τον οποίον οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να γκρεμίσουν. Είχαν κατοχή μπάλας όχι όμως και ουσιαστικό τρόπο έκφρασης στην επίθεση, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απείλησαν για πρώτη φορά στο 36’ με προβολή του Μαντσίνι όπου η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Ο Μπρούνο Γκάμα δεν βρήκε χώρους, ο Ματέο Γκαρσία ήταν και πάλι εκτός ρυθμού κι έτσι ο μοναδικός φορ (Λόπεθ) απλά διένυε μέτρα στο γήπεδο. Πιο δημιουργικός ήταν ο Νικόλας Ιωάννου στην αριστερή πλευρά! Η φλυαρία του Άρη δεν οδήγησε πουθενά και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Άρη εκτός περιοχής, έπαιξε και με τον χρόνο ροκανίζοντας δευτερόλεπτα (με διαδοχικές αιτιολογημένες ή μη πτώσεις των παικτών του) και πήγε στα αποδυτήρια με το πολύτιμο 0-1. Το πρώτο 45πτο έκλεισε μ’ ένα σουτ του Ματέο Γκαρσία από πλάγια θέση όπου ο Σωκράτης Διούδης μπλόκαρε με άνεση.

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΥΔΗΣ
Ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι τον Δημήτρη Μάνο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, είδε τον Μπρούνο Γκάμα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να δημιουργεί παιχνίδι αλλά στην πολιορκία που ακολούθησε ο Σωκράτης Διούδης κράτησε όρθιο το «πράσινο φρούριο». Γιατί στο 48’ και στο 53’ σταμάτησε τους Μάνο, Τζέγκο σε μοναδικά τετ α τετ, ενώ στο 56’ βοηθήθηκε από τις διαδοχικές κόντρες που έγιναν εντός περιοχής στα σουτ που επιχείρησαν οι Ιωάννου, Λούκας Σάσα και Μάνος. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε εξαιρετική αντίδραση και στο 60’ σε σουτ του Μάνου. Ο Άρης έβγαλε την ενέργεια που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε την αμυντική συνοχή που τον χαρακτήρισε στο ίδιο διάστημα.

ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ «ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ»
Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε το τίμημα των όσων έγιναν στο πρώτο 15πτο του δεύτερου μέρους και είχε δύο σπουδαίες στιγμές για να «τελειώσει» το παιχνίδι όμως στο 62’ να αγκαλιάσει τη νίκη αλλά ο Εμμανουηλίδης δεν μετουσίωσε την τρομερή ενέργειά του καθώς τον σταμάτησε (σε σουτ από τα έξι μέτρα) ο Σιαμπάνης. Στο 65’ και από την ίδια θέση, ο Βέλεθ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Άρη απογοητεύοντας τον πάγκο του Παναθηναϊκού καθώς δεν είχε κανέναν αντίπαλο σε απόσταση δύο μέτρων!

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΣΙΛΒΑ
Ο Άρης δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο καλύτερο διάστημά του στο παιχνίδι και ο Άκης Μάντζιος έπαιξε τα ρέστα του λίγο πριν τη συμπλήρωση 25 λεπτών με την είσοδο του Σάντε Σίλβα. Ο Πορτογάλος (μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ιωάννου) βρέθηκε τετ α τετ με τον Διούδη αλλά και πάλι ο τελευταίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Με την ομάδα του να υποφέρει και μα καθυστέρηση, ο Μπόλονι έριξε στο παιχνίδι τους Χατζηγιοβάνη, Χατζηθεοδωρίδη και Καρλίτος μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, ενώ ο Μάντζιος άλλαξε τα μπακ του επενδύοντας στα άκρα. Η αλλαγή του Ιωάννου ήταν αναγκαστική λόγω τραυματισμού.

Πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης ο Άρης λογικά άνοιξε χώρους για τον Παναθηναϊκό και στο 88’ ο Χατζηθεοδωρίδης σε κατάσταση transition σούταρε και η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Εμάνουελ Σάκιτς. Είχε προηγηθεί μια προσπάθεια του Μπρούνο Γκάμα ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Άρης δεν αξιοποίησε δύο εκτελέσεις φάουλ (κοντά στην περιοχή) με Ματίγια και Ματέο Γκαρσία και δεν μετουσίωσε το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο καθώς έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο.

MVP: Ο Σωκράτης Διούδης κράτησε ολομόναχος τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα σε διαδοχικά τετ α τετ με παίκτες του Άρη.

Στο ύψος του: Η φιλότιμη προσπάθεια του Μπρούνο Γκάμα (έκανε καταπληκτικό) δεύτερο ημίχρονο, όπως κι αυτή του Νικόλα Ιωάννου, δεν οδήγησαν τον Άρη στην ισοφάριση.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ματέο Γκαρσία πλέον είναι πρόβλημα για τον Άρη.

Η «γκάφα»: Το διώξιμο του Μάριου Σιαμπάνη στο 29ο λεπτό όπου ουσιαστικά έδωσε πάσα στον αντίπαλο αλλά αυτό το λάθος πέρασε ανώδυνα για την ομάδα του.

Το «στραγάλι»: Δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα ο Σιδηρόπουλος. Έκανε λάθος με την κάρτα στον Ιωαννου και δε σταμάτησε το παιχνίδι στις περισσότερες πτώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού με σκοπό να κερδίσουν χρόνο.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά ο πιο αποτελεσματικός. Στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το «ταμπούρι» του δεύτερου ημιχρόνου και με ήρωα τον Σωκράτη Διούδη καθώς ο Άρης δεν κατάφερε να μετουσιώσει ούτε μία από τις πολλές φάσεις που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (80’ Σάκιτς), Ιωάννου (80’ Γκάνεα), Μπεναλουάν, Ροζ, Ματίγια, Τζέγκο (55’ Λούκας Σάσα), Μαντσίνι (68’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Λόπεθ (46’ Μάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουανκάρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίτσιο (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (79’ Καρλίτος), Καμπετσής.

πηγή: protothema.gr