Παναιτωλικός – Ολυμπιακός: Στα προημιτελικά του Κυπέλλου από το Αγρίνιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 22:30 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός: Στα προημιτελικά του Κυπέλλου από το Αγρίνιο

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 3-0 στο Αγρίνιο και σφράγισε ουσιαστικά το εισιτήριο για τους “8” της διοργάνωσης, με τη ρεβάνς στο Φάληρο να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Μπρούμα άνοιξε το σκορ στο 20’ με δυνατό σουτ, ενώ ο Βρουσάι σκόραρε στο 65’ από κοντά και ο Σισέ με κεφαλιά στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πολλά τα κέρδη για τον Ολυμπιακό από το παιχνίδι στο Αγρίνιο, με τον Μαρτίνς να παρατάσσει μία διαφορετική ενδεκάδα με παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Οι… ρεζέρβες τον δικαίωσαν, με τους Μπρούμα, Ανδρούτσο και Σίλβα να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση και να δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν κι άλλες ευκαιρίες.

Στο 12’ ο Χασάν έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, ωστόσο ο δεύτερος αντέδρασε εξαιρετικά κι απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, με πολύ ωραίο σουτ του Μπρούμα στο «παραθυράκι» του Μελίσσα, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Μπουχαλάκη, Χολέμπας και ασίστ του Βρουσάι.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και στο 24’ έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, όμως το πλασέ του Μπρούμα αποκρούστηκε όσο χρειαζόταν από τον Μελίσσα για να φύγει κόρνερ.

Στο 50’ ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία με τους Μπρούμα (κόντραρε το σουτ του στους αμυντικούς) και Τιάγκο Σίλβα (πλασέ πάνω από τα δοκάρια), ενώ στο 58’ ο Μαλής πρόλαβε την ύστατη ώρα τον Χασάν προτού «εκτελέσει» για το 2-0.

Στο 65’ ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς και ουσιαστικά και την πρόκριση με το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Μάριος Βρουσάι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Μελίσσα μετά το πλασέ του Χασάν και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 για τους Πειραιώτες.

Στα λεπτά που απέμειναν ο Ολυμπιακός έκανε απλή «διαχείριση» του προβαδίσματός του, με τους Αγρινιώτες να χάνουν μία καλή ευκαιρία για να μειώσουν στο 83’ με το πολύ καλό σουτ του Ντάλσιο, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Την τελική… πινελιά στον αγώνα, ωστόσο, έβαλε ο Σισέ στο 85’ με ωραία κεφαλιά στη γωνία της εστίας του Μελίσσα, έπειτα από καλοχτυπημένο φάουλ του Πέπε, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Τζανακάκης, Μαλής, Βάντερσον, Περέιρα, Λιάβας, Τσιγγάρας, Γιάκολις, Άλβαρες (59’ Μπαρμπόσα), Αριγίμπι (74’ Ντάλσιο), Αζάντι (59’ Ματσόλα, 79’ λ. τρ. Μανθάτης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Αβραάμ, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60’ Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73’ Κάιπερς), Μπρούμα (61’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (74’ Λοβέρα), Χασάν (68’ Σουντανί).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση